У Катеринополі відкрили пам’ятну стелу Героям Небесної Сотні і загиблим учасникам АТО

У Катеринополі відкрили пам’ятну стелу Героям Небесної Сотні і загиблим учасникам АТО

З нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва в смт. Катеринопіль провели мітинг та урочисте відкриття пам’ятного знаку-стели Героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО.

Участь у заходах взяли голова районної ради Віталій Верета, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваленко, заступник голови райдержадміністрації Ольга Шарига, депутат обласної ради Олександр Коваленко, депутати районної ради, керівники та колективи установ та організацій смт Катеринопіль, молодь і жителі селища.

Ідея встановлення пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної сотні та загиблих учасників антитерористичної операції зародилася тоді, коли Катеринопільщина почала один за одним втрачати своїх хлопців у неоголошеній війні на сході України: Сергія Бохонька, Руслана Бабурова, Віталія Чумака, Дмитра Пономаренка. Вже на рідній землі відійшли у вічність учасники АТО: Ігор Олександрович Юрпольський (смт Катеринопіль), Віктор Глібович Школьний (с. Ярошівка), Руслан Миколайович Фертюк (с. Мокра Калигірка), Ігор Леонідович Шаповал (смт Єрки), Іван Іванович Поліщук (с. Бродецьке), Віктор Миколайович Подобій (смт. Катеринопіль).
Втілення в життя ідеї – встановлення пам’ятного знаку організувала ініціативна група при районній раді під керівництвом голови районної ради Віталія Верети, за участі депутатів Володимира Клеценка та Анатолія Штепана, районної державної адміністрації, селищної ради, спілки учасників АТО, а також фахівців цієї справи- художників та архітекторів.

Право відкрити пам’ятний знак було надано учням козацького класу Катеринопільського навчально-виховного комплексу №2, козакам Калниболотського куреня Володимиру Пономаренку та Олександру Скороходу, а викарбувані на граніті рядки належать Іллі Мар`яну, випускнику Мокрокалигірської загальноосвітньої школи I-III ступенів з вірша «Герої не вмирають».

Звертаючись до присутніх на мітингу, голова районної ради Віталій Верета зазначив, що майже 5 років тому в Україні відбулась безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. Внаслідок злочинного насильства проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух. Він призвів до докорінних політичних змін і, в першу чергу, змін у свідомості українців. За нашу свободу, свободу наших дітей й надію на оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді і сильні, ті, хто лише починав жити…. Ми не маємо права забути, втратити їх подвиг в плині часу.

Віталій Верета висловив вдячність всім, хто долучився до цієї справи, назвавши кожного поіменно, хто зробив вклад в цю благородну справу та звернувся до молоді берегти здобутки Революції Гідності, не бути байдужими до тих подій, що відбуваються у нашій державі.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся і голова громадської організації спілки учасників АТО Катеринопільщини Віталій Калюжний.

Освятив пам’ятний знак священник Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Іван.

Почесну місію нагородження виконав перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Коваленко, який вручив декількох учасникам АТО нагрудні знаки «Холодний яр» за вагомий внесок у захист територіальної цілісності, державного суверенітету на Сході України та з нагоди Дня захисника України. Також наші земляки були нагороджені відзнакою Президента України – медаллю «За участь в антитерористичній операції».

Учасників заходу привітав також районовий отаман Калниболоцького куреня Черкаського крайового товариства Українського козацтва Василь Кураш.

На завершення заходу працівники районного будинку культури та учні виконали декілька художніх номерів, що нікого не залишили байдужими, а присутні запалили свічки та поклали квіти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x