Майже 10 мільйонів сіянців лісоутворюючих порід зростає на Черкащині

Майже 10 мільйонів сіянців лісоутворюючих порід зростає на Черкащині

Щодня лісівники Черкащини своєю клопіткою працею та з великою відповідальністю роблять цю благородну справу. Найперше необхідно зібрати лісове насіння і виростити його в лісових розсадниках, дбайливо доглядати і лише згодом ці сіянці можна висаджувати на лісові ділянки, де через кілька десятків років вони перетворяться на величні ліси. Інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Нині ж лісівники Черкащини мають чимало клопотів – це й осіння лісокультурна кампанія, вирощування посадкового матеріалу на наступний рік, підготовка ґрунту та багато інших лісогосподарських робіт.

Загалом у держлісгоспах області налічується 46 лісових розсадників. Усі вони знаходяться у відмінному стані та повністю забезпечують посадковим матеріалом лісогосподарські підприємства Черкащини. Тут зростають сіянці основних лісоутворюючих порід дуба звичайного та сосни звичайної, а також сіянці горіха чорного, дуба червоного, липи дрібнолистої, клену, ялини звичайної, модрини, берези та інші. Основна частина з них буде висаджена навесні під час лісокультурної кампанії. Загалом же цього року висіяно понад 11 гектарів лісових розсадників, на яких зростає майже 10 млн. штук відмінних стандартних сіянців.
Наразі Черкаський та Корсунь-Шевченківський лісгоспи розпочинатимуть осінню лісокультурну кампанію. Загалом в осінній період по області планується заліснити площу понад 65 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x