Землю у власність одержали ветерани АТО Корсунь-Шевченківщини

Землю у власність одержали ветерани АТО Корсунь-Шевченківщини

Документи на право власності на земельні ділянки учасникам АТО вручали урочисто та ще й у святковий День захисника Вітчизни. Більшість ветеранів (це слово погано в’яжеться з молодими чоловіками та жінкою) прийшли на церемонію у камуфляжній формі, з бойовими нагородами, дехто з дружинами та дітьми. Гостей також було чимало: очільники району, представники Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області та проектної організації, яка розробляла документи землеустрою.
Голова спілки «Ветеранів АТО Корсунщини» Іван Журавльов, вітаючи побратимів і гостей зі святами Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисника Вітчизни та Днем українського козацтва, наголосив, що процес оформлення документів на земельні ділянки для учасників АТО був непростим: «довелося пробиратися через лабіринти законодавства, що постійно змінюється, подолати бюрократичну машину нашої держави». Але він зауважив, що і в області, і в районі всі службові особи, до яких зверталися по допомогу, відгукнулися і робили свою справу чітко й оперативно. Тому багатьом з них дісталися подяки від Спілки воїнів АТО України та нагороди.

Землю у власність одержали ветерани АТО Корсунь-Шевченківщини

До слова, ця урочиста подія стала можливою саме завдяки спілці «Ветеранів АТО Корсунщини» та особисто її очільнику Івану Журавльову. Саме він, а також його побратим Олег Фурман проявили ініціативу і взяли на себе турботи допомагати в оформленні документів. Для більшості ветеранів ходіння по інстанціях було б просто неможливим через зайнятість роботою чи стан здоров’я. До звернення спілки ветеранів АТО з розумінням поставилося ГУ Держгеокадастру в Черкаській області, налагодивши конструктивну роботу з оформлення земельних ділянок.
Урочисту місію вручення документів на право власності на землю доручили Івану Журавльову та керівнику Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Ользі Залозі (до речі, саме їй дісталося найбільше вдячних слів за сприяння у швидкому оформленні документів). Її ж відповідь була короткою: « Дякую, хлопці, що ви є !»
Про громадянську відповідальність перед учасниками АТО говорили й директор проектної організації Юрій Підгайний, голова Корсунь-Шевченківської районної ради Валерій Заболотній, голова райдержадміністрації Василь Клименко. Голова Зарічанської сільської ради Микола Кравченко зауважив: «Виділяючи із земель запасу ділянки учасникам АТО, сільські ради втрачають доходи бюджету. Але кому, як не таким людям, які захищали і захищають Україну на Сході, ми зобов’язані допомагати».
Для багатьох інших захисників України з Корсунь-Шевченківщини урочиста мить одержання документів на право власності на землю також незабаром настане: частина паперів у стадії оформлення. Як повідомив Іван Журавльов, військовослужбовцям, які зараз перебувають у зоні бойовий дій, також допоможуть з оформленням документів на землю відповідно до їх доручень.
– Ми і створювали свою громадську організацію саме для того, щоб допомагати учасникам АТО вирішувати їхні складні життєві питання,- наголосив він.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x