100 млн грн аліментів стягнула виконавча служба Черкащини

100 млн грн аліментів стягнула виконавча служба Черкащини

100 млн гривень аліментів на користь 16 тисяч дітей стягнула державна виконавча служба Черкаської області з початку 2018 року. Це майже вдвічі більше, ніж торік, інформують у головному територіальному управлінні юстиції. Повідомляють в прес-службі ЧОДА.

Це стало можливим завдяки роботі законів #ЧужихДітейНеБуває, що передбачають цілий ряд санкцій для злісних неплатників аліментів: тимчасове позбавлення права виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання; штрафи та сплату виконавчого збору; позбавлення можливості займати високі державні посади тощо.

– Мін’юст знайшов реальні засоби впливу на тих батьків, які приховували офіційні доходи і роками не платили кошти на утримання власних дітей. Частина з них не лише погасила заборгованість, а й продовжує надалі регулярно платити аліменти, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

Привчити українців відповідати за утримання і розвиток своїх дітей – основна мета прийнятих законів. На Черкащині на сьогодні 6,2 тис осіб мають заборгованість з виплати аліментів за 4 місяці й більше. З них 4,5 тисячі заборгували більш ніж за рік і сплачуватимуть заборгованість з урахуванням штрафу та виконавчого збору.

Нагадаємо, неплатникам аліментів, які мають 1 рік заборгованості, нараховано штрафи в розмірі 20% від суми боргу, 2 роки – 30% та 50%, якщо заборгованість становить 3 і більше років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x