Льотчик із Черкащини загинув під час навчань

Льотчик із Черкащини загинув під час навчань

16 жовтня поблизу селища Уланів Вінницької області розбився в авіакатастрофі полковник Повітряних сил ЗСУ Іван Петренко. Повідомляють в прес-службі ЗСУ.

Його винищувач Су-27УБ впав під час виконання навчально-бойового польоту, який проводився в рамках навчання «Чисте небо – 2018».

Також загинув другий пілот – американець Сет Нерінг на прізвисько «Джетро» з 194-ї ескадрильї США.

Винищувач належав до 831-й бригади тактичної авіації із авіабази Миргород Полтавської області.

«Екіпаж до останньої секунди робив все можливе, щоб літак не впав на населений пункт і не постраждали мирні жителі», – каже Юрій Педос, начальник поліції у Вінницькій області.

47-річний Іван Петренко народився в Умані Черкаської області, у родині військового льотчика-інструктора, закінчив Харківське вище військове авіаційне училище льотчиків. Починав льотчиком-інструктором учбового полку, далі служив в винищувальній авіації в частинах по всій території України. Під час війни очолив 40-у бригаду тактичної авіації у Василькові. Згодом обійняв посаду заступника командира Повітряного командування «Схід» з авіації. Загалом в авіації провів 25 років.

Іван Петренко має загальний наліт понад 1100 годин та кваліфікацію «Військовий льотчик 1 класу». Літав на винищувачах: Л-39, Су-27, МіГ-29. У період з 2014 по 2015 рік полковник Петренко брав безпосередню участь у захисті повітряного простору у зоні бойових дій на Донбасі.
Льотчик із Черкащини загинув під час навчань
«Всі, хто знав Івана Миколайовича особисто, любили його за многогранність та відданість справі», – розповідає командир повітряного командування «Схід», генерал-майор Олег Струцінський. – По собі у пам\’яті людей полковник Петренко лишив тільки пошану, любов, повагу та вдячність».

За словами генерала-майора, винищувач Су-27 простий в керуванні, обладнаний системою автоматичного управління і має надійну систему порятунку життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x