Черкаські депутати не хочуть нових виборів ради

Черкаські депутати не хочуть нових виборів ради

Депутати Черкаської міської ради не підтримали проект рішення про звернення до Верховної Ради України стосовно дострокового припинення своїх повноважень та призначення нових виборів. За відповідний проект рішення під час сесії 18 жовтня віддали голоси 13 обранців, 6 утрималися, двоє висловилися проти, ще семеро – не голосували. Повідомляють в прес-службі Черкаської міської ради.

На попередньому засіданні думку про розпуск нинішнього складу ради висловив депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» Микола Фомич. Він заявив, що «люди втратили довіру до міської ради».

– Нинішні чвари місцевих політичних еліт це не просто блокування роботи виконавчої гілки, насамперед це не прибрані вулиці, це відсутність ліків у медичних закладах, проблеми з харчуванням у школах, соціальними виплатами, – наголошував він. – Тільки оновлений склад міської ради може витягнути місто з економічної прірви, беззаконня й хаосу, тільки нові люди можуть зупинити політичну стагнацію в місті.

Тоді ж секретар міської ради Ярослав Нищик доручив профільному структурному підрозділу підготувати проект рішення про звернення до ВРУ стосовно дострокового припинення повноважень та перевиборів.

Перед початком голосування депутат Олександр Радуцький такий проект рішення назвав популістичним. Утім, заявив, що готові підтримати його за умови зміни виконавчого комітету, відставки міського голови та після скасування ухвал 22 серпня.

На думку голови депутатської групи \”Громадянська позиція\” Руслана Зорі, заклик бо таких дій лише загострить і так непросту суспільно-політичну ситуацію в Черкасах.

Тоді як голова фракції \”Партія Вільних Демократів\” Олександр Згіблов звернув увагу колег на те, що юридично ухвалене рішення не матиме юридичної сили.

– Якщо в деяких колег є бажання саморозпуститися, вони самостійно можуть скласти депутатські мандати, – додав він.

Врешті проект рішення не набрав достатньої кількості голосів для його ухвалення.

Нагадаємо, міська рада вже ухвалювала рішення про власний розпуск. Разом із тим, звернення про це до Верховної Ради України надсилав і міський голова Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x