Завтра відбудеться фотовиставка «Освіта – шлях додому»

Завтра відбудеться фотовиставка «Освіта – шлях додому»

Завтра, 19 жовтня, у великій залі Черкаського Обласного художнього музею, у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії, відбудеться фотовиставка «Освіта – шлях додому» з нагоди Міжнародного дня освіти в тюрмах.
Виставка пройде за участю представників влади та територіальних органів державної влади.

Виставку презентували 5 жовтня перед засіданням робочої групи підкомітету з питань реформування пенітенціарної системи, діяльності органів виконання покарань та пробації у Верховній Раді України.

56 тисяч людей відбувають покаранняу місцях позбавлення волі або перебувають у слідчих ізоляторах в Україні.
Ці люди мають право навчатися, працювати, отримувати заробітну плату. Проте, реальність інша:поки вони відбувають покарання, лише одиниці з них можуть здобувати освіту та обирати сферу діяльності.
Фотографи та журналісти відвідали кілька виправних колоній у Полтавській та Чернігівській областях та дізналися в ув\’язнених, навіщо їм освіта, ким вони хотіли б бути та як розвиватися.
Приниження людської гідності, рабський труд та ізоляція від зовнішнього світу жодним чином не роблять людину частиною суспільства, а навпаки, сприяють скоєнню нею повторних злочинів та поверненню за грати.
Однією з основних умов для того, щоб люди під час відбуття покарання мали можливість змінитися, є змога здобути загальну, професійну освіту, навчитися життєвим навичкам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x