Як воно, бути мамою чемпіона?

Як воно, бути мамою чемпіона?

Курсант 1-го курсу Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Іван Тищенко додав другу медаль найвищого ґатунку в скарбничку збірної України та перше «золото» для Черкащини на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх – 2018. В аргентинському Буенос-Айресі у фінальному заїзді серед чоловічих одиночок не залишив жодних шансів суперникам з Австралії, Білорусі та Перу й фінішув першим.

– Це неперевершені відчуття й емоції, коли ти дізнаєшся, що твій син переможець! – розповідає пані Леся. – Я слідкувала за результатами змагань, у яких брав участь мій син, через інтернет. Знайшла ресурс, на якому викладали результати через 2 хвилини після гонки.
Ми слідкували за подіями усією сім’єю: чоловік, бабуся, тітка, хрещена, сестра і брати Вані. Дуже хвилювалися і «тримали кулаки» за нього. Звичайно, ми сподівалися на якусь хоч маленьку перемогу, – ділиться мама чемпіона, – «золото» для нас виявилося неочікуваним. Але так Бог дав, що син отримав перемогу і це для нас велика радість, – каже пані Леся.

Як воно, бути мамою чемпіона?
Іван, зі слів матері, почав займатися веслуванням випадково:
– У школу, де навчався Ваня прийшов Володимир Гуленко, який згодом став першим тренером сина. Він запропонував спробувати себе у даному виді спорту. Ваня прийшов додому і попросився сходити на заняття, щоб спробувати. Йому було 14 років. Ми тоді ще не дуже багато знали про такий вид спорту, як академічне веслування. Та сину сподобалося. На всі тренування він ішов з великим бажанням і проводив там багато часу, інколи навіть більше ніж із сім’єю, – розповідає мама. – Особливо останні кілька місяців перед змаганнями Ваня практично жив на тренуваннях. Теперішній тренер Вані – Михайло Гуленко, «золота людина», я дуже рада, що він з’явився на шляху моєї дитини і побачив у ньому можливості, заохотив його. Велика подяка йому, – каже Леся Приймак. – А секрети, їх немає, – жартує жінка, – є лише наполеглива праця, регулярні тренування та чітка мета.

Спілкувалася Сніжана Калюжна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x