Черкащани пройшлися мовчазною ходою «Walk for Freedom»

Черкащани пройшлися мовчазною ходою «Walk for Freedom»

У Черкасах відбулася акція з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми
Майже дві сотні небайдужих черкасців підтримали акцію «Walk for Freedom» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Хода відбулася 18 жовтня від Соборної площі до площі «Дружба Народів».
Варто зазначити, мовчазна та мирна хода цього дня проходить вже п’ять років поспіль, аби захистити мільйони чоловіків, жінок та дітей, які зараз перебувають у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні в 2018 році до цієї благородної акції долучаються усі обласні центри та міста країни. Небайдужі громадяни вийшли на вулиці своїх міст аби об’єднати зусилля для подолання хвороби 21-го століття – сучасного рабства.
«У нас сьогодні є чудова можливість долучитися до цієї інформаційної кампанії і актуалізувати для наших громадян, що проблема торгівлі людьми залишається чумою нашого часу, навіть не зважаючи на всі ті дії  та комплексні заходи, які були здійснені, – пояснює менеджерка БО «Від серця до серця» Марина Стадник. – Хочу відзначити, що міцне партнерство та робота команди неурядового та державного сектору є дуже важливою для подолання цієї проблеми не лише в області, але і в державі загалом».
«По всьому світу мільйони чоловіків, жінок і дітей перебувають у рабстві.  За останніми оцінками їх нараховують від двадцяти семи до більш ніж сорока мільйонів осіб», – розповідає заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту – начальник відділу молодіжної політики, оздоровлення, протидії торгівлі людьми, гендерної рівності Олександр Красюк. – Усього вдається врятувати лише 1-2 відсотки потерпілих. В Україні за роки незалежності 230 тисяч осіб постраждали від торгівлі людьми».
Заступник начальника відділу по боротьбі з торгівлею людьми ГУ НП Черкаської області, майор поліції Євген Дядченко каже, що проблемою нашого суспільства є мала обізнаність людей.
«Зазвичай люди звертаються до нас вже після того, як щось сталося, адже ніхто завчасно не цікавиться як діяти в різних ситуаціях. На сьогодні створено безліч літератури та організацій, які роз’яснюють, як потрібно себе поводити, – розповідає він. – Перед тим, як кудись поїхати, потрібно детальніше дізнатися про країну, яку ви відвідуєте, які вона має закони, чи хоча б місце роботи, куди вас запрошують, аби уникнути небезпечних ситуацій для свого життя та здоров’я».
Після зачитування декларації свободи, учасники акції рушили колоною вздовж центральної вулиці, привертаючи увагу та інформуючи населення про виклики сьогодення – біле рабство.
Акція була проведена під патронатом Міністерства соціальної політики України , за підтримки Представництва неурядової громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної організації з міграції, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та БО «Від серця до серця».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x