«Богдан» зупиняє виробництво ВАЗів

«Богдан» зупиняє виробництво ВАЗів

Слідом за повідомленнями про різке падіння попиту на продукцію АвтоВАЗу в Україні про практично повне припинення поставок російських автомобілів у нашу країну й численних проблемах самого виробника, сьогодні стало відомо, що корпорація «Богдан» незабаром припинить виробництво в Черкасах «десяток» і, відповідно, припинить співпрацю з АвтоВАЗом. Моделі Богдан-2110 і Богдан-2111, добре це чи погано, відходять в історію, інформує News.infocar.ua.

Власне кажучи, такий розвиток подій цілком можна було припустити, оскільки відносини між «Богданом» і російським автогігантом давно перестали бути ідеальними, незважаючи на багаторічну співпрацю і колись грандіозні плани. Українському підприємству так і не вдалося вийти на заплановані обсяги виробництва, продажі падали, ціни росли, а з боку російської компанії не спостерігалося ніякого бажання йти назустріч і розвивати партнерство. Усі спроби керівництва «Богдана» домовитися про запуск виробництва в Черкасах моделей Granta і Kalina виявилися безуспішними.

І хоча формально співпраця між «Богданом» і АвтоВАЗом ще не згорнута, і навіть тривають якісь переговори, ймовірність їхнього успіху вкрай мала. А коли так, то українському підприємству тепер у терміновому порядку потрібно знайти альтернативу. Зараз у Черкасах збираються автомобілі марки GreatWall і активно розвивається співробітництво з JAC, але цього все одно недостатньо для повноцінного функціонування заводу. Його потужності простоюють і, відповідно, робочі місця, та й саме існування заводу знаходяться під великою загрозою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x