Водогін у Катеринополі відремонтували завдяки Геннадію Бобову

Водогін у Катеринополі відремонтували завдяки Геннадію Бобову

Капітального ремонту водогін у Катеринополі потребував дуже давно. Та такі роботи були надзвичайно вартісними й непідйомними для місцевого бюджету селища. Тож представники місцевої громади Катеринополя звернулися за допомогою до свого народного депутата Геннадія Бобова. Геннадій Борисович відгукнувся на запит виборців і зумів добитися у високих кабінетах того, щоб кошти з державного бюджету були спрямовані на ремонт надважливого для катеринопільців об’єкту.

− Перемігши на виборах у 2014 році та почавши розбиратися у проблемах соціально-економічного розвитку та потребах селища, я побачив, що численна кількість звернень (а це понад 20 відсотків) – саме через погане водопостачання. Потрібно було капітально відремонтувати водогін у Катеринополі, на це ж треба була значна сума коштів, яку б не зміг покрити бюджет селища. На деяких ділянках водогону труби лежали понад 40 років, вони настільки зносилися, що не підлягали будь-якому ремонту, лише заміні, − розповідає голова Катеринопільської селищної ради Іван Гегедош. − Ми розуміли, що самостійно такий обсяг робіт ми не могли б осилити. Стали шукати інші джерела фінансування і звернулися до народного депутата України Геннадія Бобова. Геннадій Борисович ніколи не лишається осторонь проблем громади, тож ми були впевнені, що він допоможе. Так і сталося – він допоміг із фінансуванням, і ми розпочали ремонт.

Роботи з капітального ремонту проводили у два етапи: в липні-жовтні 2017 року та травні-червні 2018-го. Та спочатку провели експертну оцінку та розробили проектно-кошторисну документацію. Далі ж уже потрібні були кошти на капітальний ремонт.
За півроку після звернення громада отримала перший транш на ремонтні роботи, а це 688 тисяч гривень у 2017 році. Ці кошти були освоєні та спрямовані на ремонт водогону. Протягом минулого року проклали 3,9 кілометра поліетиленових труб, змонтували
25 нових колодязів та 33 відремонтували. Наступний транш надійшов уже в 2018 році на суму 517 120 грн. За ці кошти вдалося прокласти 3,7 кілометра поліетиленових труб, змонтувати ще 25 нових колодязів та відремонтувати 12, а також було встановлено
5 пожежних гідрантів. Узагалі замінили 8 кілометрів труб із 12 наявних − це ті 70 %, що були в найгіршому стані.

− Є планово попереджувальний ремонт, що, наприклад, роблять в осінній період, а ми зазвичай проводили аварійно-відновлювані роботи, − пояснює Петро Підгірний, начальник комунального підприємства «Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство» Катеринопільської селищної ради. – Нові пластикові труби довговічніші, корозії не піддаються, тому сподіваємося, що вже нарікань на водопостачання буде менше.

Виконання цього обсягу робіт покращило вчасну подачу і якість води, дало можливість економити бюджетні кошти, спрямовані на ліквідацію поривів.

− Раніше за рік ми мали до 64 поривів, адже водогін був дуже старим, то нині за 8 місяців сталися лише шість, − додає Петро Григорович.

За словами Івана Гегедоша, такий вагомий проект не вдалося б реалізувати коштом місцевого бюджету за жодних умов.

− Обмежилися б лише поточними ремонтами з року в рік, але це повністю не вирішило б проблеми, − зазначає голова селищної ради. – До мене раніше через проблеми з водою люди мало не щодня зверталися: і на прийом приходили, і телефонували. Нині ж було два звернення від початку року − й то проблеми вже не постачання води, а несправності труб у домівках. Економічний та соціальний ефекти від реалізації цього проекту дуже значні.

Плани на майбутнє щодо покращення і постачання, і якості води у місцевої влади вже є: встановити фільтри, для того, щоб вода була придатною для вживання. Звичайно, воду очищують, труби хлорують, але ж якість води стане набагато кращою, якщо її ще очищуватимуть через фільтри.

− Звернення, ініційовані селищною радою, Геннадій Бобов завжди підтримує, виділяє кошти й ми їх спрямовуємо на ті чи інші потреби, − говорить Іван Гегедош. – За два роки народний депутат посприяв виділенню понад
2 млн грн на ремонт даху в дитячому садку та водогону. І це не кажучи про постійну поточну допомогу освітнім закладам та закладам охорони здоров’я. Ми дякуємо Геннадію Борисовичу за розуміння наших проблем та значну підтримку нашого селища.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x