Як залишатися бадьорим цілий день?

Як залишатися бадьорим цілий день?

Постійні зміни погодних умов, недосипання, авітаміноз та багато інших чинників впливають на ваш організм. Та не лише кава зможе тримати вас у тонусі. Для того, щоб добре себе почувати і тим самим підвищувати настрій оточенню, потрібно не так уже й багато: менше їсти, більше спати, пити воду. Більш детально про те, як почувати себе енергійним – читайте далі в матеріалі.

Складіть розклад сну. Якщо хочете щоранку прокидатися бадьорими і сповненими сил, тоді вам просто необхідно скласти розклад сну і дотримуватися його. Намагайтеся прокидатися в один і той же час щоранку. І пам’ятайте, що спати треба 6-8 годин на добу.

Снідайте рано. Дуже важливо вранці їсти відразу ж, щойно прокинулися. Обмін речовин почнеться раніше, і ви будете почувати себе бадьоро цілий день. Однак переконайтеся, що ви вживаєте достатньо білка й корисних речовин.

Потягуйтеся. Це додасть вам більше енергії. Потягуйте руки, ноги, спину, шию. Вивчіть кілька вправ йоги на розтягування. Так ви «розбудите» свої м’язи, швидше прокинетеся і відчуєте себе енергійними!

Спіть у комфорті. Переконайтеся, що ваш матрац зручний, якщо можете – купіть новий, а ні – знайдіть спосіб зробити старий матрац пружним і приємним на дотик. Також у вас має бути комфортна постільна білизна, ні в якому разі не задушлива й важка, але й не надто легка. Нічна сорочка або піжама теж має бути зручною.

Прийміть душ. Ще один хороший спосіб бути бадьорим вранці – прийняти душ. Тим, кому душ не допомагає прокинутися, потрібно ще вмивати обличчя холодною водою. Використовуйте гелі для душу з цитрусовими ароматами (лимон, апельсин, грейпфрут). Струмені холодної води пробуджують нас від сну та заряджають енергією на майбутній день. Коли відчуваєте втому, просто підставте зап’ястя під холодну воду.

Аромати. Пахощі розмарину, бергамоту, грейпфрута чудово бадьорять у робочі будні. Носіть з собою пляшечку ароматичної олії з улюбленими запахами або аромакулон і час від часу їх вдихайте.

Масаж шиацу. Протягом трьох-чотирьох секунд по черзі натискайте на точки над і під губами. Потім різко відірвіть палець від точки. Повторіть цю вправу 8–10 разів на одному місці, потім переходьте до наступної точки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x