У ЧДТУ відбувся тренінг «Активні громадяни»

У ЧДТУ відбувся тренінг «Активні громадяни»

18-19 жовтня у Черкаському державному технологічному університеті відбувся тренінг за програмою Британської Ради «Активні громадяни». Організували захід Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр та завідувач кафедри соціального забезпечення ЧДТУ Інна Журба. Про це інформує прес-служба закладу.

Півсотні амбітних, веселих, цікавих молодих людей, серед яких і студенти першого та другого курсів спеціальності «Соціальне забезпечення», які прагнуть змінити на краще життя у громаді, активно долучилися до тренінгу, аби дізнатися, як написати проект для креативних ідей та успішно його втілити.

Протягом зустрічі учасники знайомилися один з одним та вчилися працювати в команді; висловлювали свої очікування та формулювали мету Активних громадян; досліджували свою ідентичність та «культурний багаж» України; визначали якими якостями, навичками та цінностями має володіти справжній Активний громадянин; розглядали приклади успішних проектів; знайомилися з діяльністю та можливостями Молодіжного Центру та програми Active Citizens Ukraine; картографували проблемні місця своєї громади; визначали локальні та глобальні проблеми; побували одразу в трьох ролях Волта Діснея: «Мрійники», «Реалісти» та «Критики»; переглядали приклади успішно реалізованих проектів та вчилися писати свої.

Наприкінці заходу, сформувалися 4 команди активістів із проектами «Художня галерея», «Фестиваль «Даруємо радість», «Клуб писемної та художньої творчості» й «Ігрова кімната «Лего-центр» в бібліотеці».

24 жовтня учасники тренінгу зберуться разом у Молодіжному Центрі на Клубі активістів та волонтерів, щоб завершити свої напрацювання та подати їх на фінансування до Британської Ради.

Приємним закінченням заходу стало нагородження учасників сертифікатами про проходження тренінгу. Відтак, у кожного, хто його отримав, тепер є можливість подати свій проект до Британської Ради та отримати на його фінансування до 15 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x