В Уманському університеті провели семінар з підготовки до ЗНО

В Уманському університеті провели семінар з підготовки до ЗНО

Факультет української філології спільно з Центром доуніверситетської підготовки, Міжвідомчим науково-дослідним центром прикладної лінгвістики та Вінницьким гуманітарно-педагогічним коледжем провели ХV науково-методичний семінар «Теорія і практика підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури». Про це інформує прес-служба закладу.

Про особливості вступної кампанії та новації ЗНО у 2019 році розповіла кандидат педагогічних наук, доцент, помічник ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світлана Цимбал-Слатвінська.

Під час семінару обговорювалися питання щодо проблемних аспектів підготовки до ЗНО з української мови. Активну участь в обговоренні порушених проблем взяли викладачі університету, освітяни міста та Уманського району.

Запорукою успішного складання ЗНО є психологічна готовність його учасників. Інна Лівандовська, викладач кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, ознайомила з діяльністю Центру психологічного розвитку «Інсайт» та окреслила основні психологічні стратегії експрес-підготовки до ЗНО з української мови і літератури.

На завершення Світлана Січкар презентувала експрес-курс підготовки до ЗНО з української мови та літератури для учнів 11 класів, який підготували викладачі факультету української філології і складається із 9 кластерів у формі корисних порад, що допоможуть опанувати базові теоретичні знання з української мови та літератури, виробити навички успішної мовленнєвої комунікації та підготуватися до складання ЗНО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x