Черкаський викладач – у мережі тренерів експертів із забезпечення якості вищої освіти

Черкаський викладач – у мережі тренерів експертів із забезпечення якості вищої освіти

Черкаський національний – єдиний заклад вищої освіти регіону, що має тренера з підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти. Про це повідомляє прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Учений секретар університету Наталія Андрусяк 16 – 19 жовтня 2018 року пройшла навчання у межах першого етапу проекту «Формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти. Нова система акредитації як засіб забезпечення якості та подолання корупції у вищій школі», що реалізовується за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Центру досліджень вищої освіти (Чеська республіка), Благодійного фонду «Інститут розвитку освіти».

— Для участі необхідно було пройти складний конкурсний відбір, співбесіди українською і англійською мовами щодо розуміння якості вищої освіти та власного практичного досвіду цій сфері, — коментує Наталія Олександрівна. — Учасники, а це 24 представники із закладів вищої освіти України, працювали з заступником Міністра освіти і науки України Юрієм Рашкевичем, Генеральним директором директорату вищої освіти і освіти дорослих МОНУ Олегом Шаровим, президентом Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Тарасом Фініковим, директором Інституту вищої освіти НАПН України Світланою Калашніковою, представниками національного офісу ERASMUS+, експертами з Європейського Союзу та українськими колегами. Протягом шістнадцяти сесій було розглянуто нормативно-правові засади внутрішньої та зовнішньої систем забезпечення якості вищої освіти, акредитаційний, рамковий і рейтинговий механізми оцінювання якості вищої освіти, ESG та Україна, інструменти та методи для впровадження новацій в університетах держави.

— За умов переходу до інформаційного суспільства та економіки знань вища освіта є важливою складовою соціального, економічного і культурного розвитку. Водночас, зростання вимог до навичок і компетентностей вимагає від університетів забезпечення якості освіти, яка має гарантувати, що кваліфікації, набуті студентами, сприятимуть їхній майбутній кар’єрі та особистому розвитку, — переконаний ректор ЧНУ Олександр Черевко.

Набуті знання Наталія Андрусяк повинна використати для підготовки двадцяти експертів із числа профільних проректорів, керівників відділів забезпечення якості, директорів (деканів), гарантів освітніх програм регіональних ЗВО. Групу експертів буде визначено на конкурсній основі, навчання відбудеться у березні 2019 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x