48 гектарів земель на Черкащині повернули державі

48 гектарів земель на Черкащині повернули державі

У жовтні поточного року господарський суд Черкаської області задоволив позов Черкаської місцевої прокуратури про зобов’язання одного з товариств звільнити та повернути державі земельні ділянки в адміністративних межах Кумейківської сільської ради Черкаського району площею 48 га, вартістю понад 1,5 млн грн, що незаконно використовувались за удаваним правочином. Повідомляють в прес-службі прокуратури черкаського району.

Прокуратура довела, що суб’єктом господарювання отримано в користування земельну ділянку за договором із сільською радою, яка взагалі не мала права розпоряджатися цією землею.

Оскільки єдиним правовстановлюючим документом для даного виду відносин є договір оренди землі, укладений на конкурсних засадах з Головним управлінням Держгеокадастру в Черкаській області, через порушення законодавчо встановленого порядку отримання землі в користування, на захист державних інтересів виступив прокурор, підтвердивши в суді свою правову позицію.

Внаслідок задоволення судом позовних вимог прокурора, незаконному користувачу належить звільнити земельну ділянку та повернути державі для подальшого ефективного розпорядження нею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x