Цьогоріч в області створили ще 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

Цьогоріч в області створили ще 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

Робота зі створення кооперативів в області триває. За словами начальника управління агропромислового розвитку ОДА Ігоря Колодки, на Черкащині цього року вдалося створити ще 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Зокрема, по два у Городищенському, Чорнобаївському та Монастирищенському районах, по одному в Драбівському, Звенигородському, Золотоніському, Кам’янському, Катеринопільському, Смілянському, Черкаському районах. Кількість членів кооперативів збільшилася більш ніж на півсотні, порівняно з початком року.

– Наразі з ініціативними групами зі створення кооперативів проводимо виїзні зустрічі для ознайомлення та надання практичної допомоги, – говорить керівник управління Ігор Леонідович. – Загалом же в нашому регіоні зареєстровано 124 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи. Вони різні за видами діяльності, а саме: 76 багатофункціональних, 17 заготівельно-збутових, 13 переробних та 18 інших напрямків.

Ігор Колодка зауважив, що в межах діючої в області програми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року рішенням обласної ради цьогоріч виділили 2 млн гри на умовах співфінансування.

– При цьому на сьогодні вже затверджений і Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки кооперативів – відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 106. Тому маємо завдання з проведення роз’яснювальної роботи серед існуючих кооперативів щодо можливості фінансової підтримки їхнього розвитку як з державного бюджету, так і з обласного, а також створення нових сільськогосподарських кооперативів. Зокрема, рослинницького напряму – плодово-ягідничі, овочеві, горіхові – і тваринницького – молочні, переробні та інші, – констатував Ігор Колодка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x