Рекордний урожай жолудів заготовили у Кам\’янському лісгоспі

Рекордний урожай жолудів заготовили у Кам\’янському лісгоспі

У ДП «Кам`янський лісгосп» триває активний збір лісового насіння. Основною лісоутворюючою породою, яка зростає у лісових масивах підприємства, є дуб, тож головна увага традиційно приділяється заготівлі жолудів. Повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Минулий рік, у плані лісового насіння, був досить неврожайним. Цьогоріч же лісівники відзначають гарний врожай жолудів, тож цьому напрямку приділяють максимальну увагу. Окрім забезпечення посівним матеріалом лісокультурної кампанії 2018/2019, це дасть змогу створити резервний фонд на кілька наступних років для безперервного якісного лісовідновлення на випадок неврожаю.

Як повідомив директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, наразі у всіх лісництвах Кам`янського лісгоспу вже зібрано майже 10 тонн жолудів дуба звичайного. Крім того, заготовлено 1,7 тонни горіха чорного. Значна увага приділяється якісному складу лісового насіння, адже від цього залежать здорові та продуктивні ліси майбутнього. Майже 60% від загальної кількості жолудів зібрали на постійних лісонасіннєвих ділянках.

Наразі здійснюється передпосівна обробка лісового насіння і воно знаходиться у насіннєсховищах. Частину зібраних жолудів висіють незабаром на лісових розсадниках – останнім часом у лісгоспі практикують саме осінній посів, а не весняний – таким чином вдається виростити сіянці дуба відмінної якості. Крім того, частину лісового насіння висіють безпосередньо на лісових ділянках, де вже здійснена попередня підготовка ґрунту для створення лісових культур.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x