Геннадій Бобов допоміг дитячому садку на Шполянщині

Геннадій Бобов допоміг дитячому садку на Шполянщині

Щоранку, мов барвисті струмочки, збігаються в заклад дошкільної освіти «Калинка» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області малята, які поспішають у свою «маленьку країну дитинства», де на них чекають іграшки, казки, розваги, різноманітні ігри та друзі. Заклад дошкільної освіти №5 функціонує з січня 1982 року. За цей час тут виховувалися і навчалися сотні шполянських дітлахів. Нині у 8 дошкільних групах виховується 175 дітей від 2 до 6 років.

Садочок добре відомий у місті завдяки дружньому, творчому колективу досвідчених педагогів, директором якого є Людмила Анатоліївна Колісник. Вона піклується про створення таких умов навчання та виховання, де б діти відчули себе комфортно й затишно. Керівником та ініціатором різноманітних методичних заходів є вихователь-методист Валентина Володимирівна Сень, контролює освітньо-виховний процес, своєчасність виконання заходів із організаційно-педагогічної роботи й рівень та якість їхньої підготовки відповідно до завдань дошкільної освіти.

Більшу частину свого часу наші діти проводять у дитячому садочку. Робота з ними проходить різноманітно, цікаво. Вміло проводять заняття досвідчені вихователі: Віра Володимирівна Ясинова, Ніна Дмитрівна Завгородня, Євдокія Федорівна Тертична, Тетяна Василівна Солонар, Світлана Миколаївна Ліпко, Світлана Анатоліївна Бойко, які є справжніми ентузіастами дошкільної справи, що проявляють творчість, активність, завжди перебувають у пошуках нового, передового.

Значна увага приділяється вихованню та навчанню дітей раннього віку. Вихователі Аліна Олександрівна Коваленко, Юлія Сергіївна Руденко, Анна Олегівна Сіобко, Наталія Анатоліївна Гегельська під час проведення занять знайомлять дітей із казковими героями, здійснюють цікаві подорожі, навчають пізнавати навколишній світ. Молоді педагоги закладу Яніна Сергіївна Дзюбенко, Інна Вікторівна Дудич, Анастасія Олександрівна Антонова, Антоніна Олександрівна Іщенко, Інна Алімовна Орел переймають і впроваджують у своїй роботі досвід старших колег. Музичний керівник Олександр Валерійович Фуркало проводить різноманітні заходи: розваги, свята, театралізовані вистави, конкурси, під час яких діти розкривають свої таланти, здібності. Логопед Марія Олексіївна Криворучко працює з дітьми, які потребують корекції мови, є керівником семінарів, тренінгів для батьків і педагогів закладу. В роботі використовує дидактичний матеріал для розвитку дрібної моторики рук. Заклад дошкільної освіти надає послуги дітям, батькам, працівникам з підтримки психічного здоров’я. Цим опікується практичний психолог Наталія Михайлівна Музика, яка своєчасно надає консультації дошкільникам та їхнім батькам.

Одним із основних напрямів роботи дитячого садка є туристично-краєзнавча діяльність. Із 2003 року працює гурток «Ми – туристи» (незмінний керівник – інструктор із фізкультури Людмила Василівна Меркотан), на заняттях якого діти знайомляться з історією рідного краю, його звичаями і побутом, видатними людьми, визначальними подіями. Для дітей проводять туристичні походи, екскурсії по визначним місцям Шполянщини.

Для того, щоб дошкільникам було цікаво проводити час у садочку, необхідно поліпшувати матеріально-технічну базу і створювати оптимальні умови для організації освітньо-розвивального середовища. У наш час це неможливо без використання інноваційних технологій і сучасного обладнання. Його ж потрібно постійно оновлювати й докуповувати, а це не так просто в наш час. Тому батьківський комітет дитячого садка, знаючи про довгострокові програми допомоги Геннадія Бобова освітнім закладам, звернувся до свого народного депутата з проханням допомогти у придбанні мультимедійного обладнання та ноутбука. Запит виборців був розглянутий, і така необхідна допомога надійшла до закладу.

Колектив і батьківський комітет ЗДО №5 «Калинка» висловлюють щиру подяку за довгоочікуваний подарунок, а саме: мультимедійний проектор, проекційний екран, ноутбук. Низький уклін Вам, шановний Геннадію Борисовичу, за те, що проблеми виховання наших малят не залишилися осторонь, що Ваше милосердя та порядність дозволили Вам зробити такий великий добродійний внесок у справу навчання та виховання дошкільнят.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x