Знижуємо тиск без таблеток

Знижуємо тиск без таблеток

Правильне харчування – це запорука не тільки красивої фігури, але ще й загального здоров’я організму. Щоб знизити артеріальний тиск, потрібно вживати більше калію – він є в молочних продуктах, фруктах, рибі. Сир, йогурт, капуста, молоко – джерело цього мінералу. Омега-3 жирні кислоти обов’язково необхідні для людей, які мають підвищений тиск. Щоб отримати цю корисну речовину, їжте морську рибу, а щоб підсилити ефект, – тушковані овочі на гарнір.

Якщо вже і йти в аптеку, то лише за аскорбінкою. Вітамін С у великих кількостях теж потрібен гіпертонікам, придивіться до чорної смородини, цитрусових, зеленої і квашеної капусти – там він у надлишку.

Якщо причина підвищеного тиску криється в
стресових ситуаціях, то впоратися з недугою допоможуть заспокійливі рослини. До таких відносять валеріану, собачу кропиву, синюху блакитну. Не завадить вплив на тонус судин, для цього варто застосувати сушеницю, барбарис, арніку, горобину чорноплідну, астрагал, пастушу сумку. Об’ємозалежну гіпертонію «знімають» трави, що мають легкий сечогінний ефект. Це спориш, кріп, береза повисла, нирковий чай.

Використовувати трави, що знижують тиск, потрібно постійно і регулярно, інакше ефекту не буде. До того ж, пити потрібно не одну траву, а збори різних рослин.

Допоможуть плоди глоду, шипшини, насіння кропу, чорноплідна горобина (їх візьміть у співвідношенні 4: 4: 2: 3). Три столові ложки збору потрібно залити літром окропу й кип’ятити три хвилини, потім настоювати три години, процідити і пити тричі на день по склянці.

Глуху кропиву, болотний сухоцвіт, плоди глоду, листя меліси, траву грициків, плоди чорноплідної горобини, листя лісової суниці, насіння кропу візьміть у співвідношенні 4: 2: 1: 1: 1: 1: 1: 1. Три столові ложки збору залийте окропом (0,5 л), помістіть у термос і настоюйте 6-8 годин, потім процідіть і пийте по дві третини склянки тричі на день, краще за 30 хв до прийому їжі.

Кореневища й коріння валеріани, листя меліси, траву деревію, болотного сухоцвіту змішайте в пропорціях 2: 2: 1: 2. У столову ложку отриманої суміші додайте склянку окропу. Збір настоюйте 4 години, потім процідіть. Приймайте тричі на день по чверті склянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x