Як позбутися лупи народними засобами?

Як позбутися лупи народними засобами?

Позбутися лупи можна за допомогою багатьох косметичних засобів, яких чимало на ринку, і розібратися в ефективності яких не так і просто. Проте вирішити проблему лупи можна й за допомогою простих народних засобів та лікарських рослин – читайте про це далі.

Спочатку необхідно визначити, якого типу лупа – жирна чи суха – завдає вам дискомфорту, і залежно від цього вирішити, як її позбутися.

Жирна лупа виникає від посиленої роботи сальних залоз, її більшає в холодну пору року і ми носимо шапки, і голова пітніє. У цьому випадку волосся швидко забруднюється, лисніє і злипається, а шкіра голови свербить.

Суха лупа, навпаки, виникає через низький рівень саловиділення або й через зараження грибком, який провокує швидке зростання і відлущування клітин на шкірі голови. У цьому випадку голова покривається сухими світло-сірими лусочками, які також призводять до свербіння й подразнення шкіри.

Рецепти для жирної шкіри
Запарте 1 ст. ложку сухого листя кропиви на 1,5 склянки окропу. Настоюйте 10–12 годин і потім процідіть. Цим настоєм ополіскуйте волосся після миття і втирайте у шкіру голови. Застосовуйте 2-3 рази на тиждень.
Змішайте 1 яєчний жовток, сік 1/3 лимона і 3-4 краплі ефірної олії евкаліпта. Отриману суміш нанесіть на вимиту голову і залиште на півгодини. Змивайте теплою водою. Застосовуйте 1–2 рази на тиждень.
Нанесіть на волосся і втирайте у шкіру голови кефір (можна використовувати кисле молоко, молочну сироватку). Вкутайте голову рушником і залиште кисломолочну маску на півгодини. Ополосніть волосся теплою водою з додаванням гірчиці – на
1 л води 1 ст. ложку сухої гірчиці. А потім промийте волосся теплою водою із додаванням яблучного оцту або лимона.

Рецепти для сухої шкіри
Розітріть 1 жовток із соком половини лимона і 2–3 краплі реп’яхової і рицинової олії. Втирайте маску в шкіру голови і залиште на 10 хвилин, після чого промийте волосся теплою водою.
Перед миттям волосся втирайте у шкіру голови реп’яхову олію і залиште на 1 годину. Потім помийте голову. Застосовуйте засіб двічі на тиждень.
Змішайте по 1 ст. ложці цибульного соку, настоянки календули і рицинової олії. Втирайте у шкіру голови за 1 годину до миття. Застосовуйте двічі на тиждень.
1 ст. ложку сухих подрібнених коренів лопуха залийте склянкою рафінованої олії. Настоюйте 10–12 днів у темному місці при кімнатній температурі. Потім настоянку процідіть. Втирайте у шкіру голови перед миттям волосся. Застосовуйте 2–3 рази на тиждень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x