Представник міносвіти розповів науковцям ЧНУ про нові умови ліцензування спеціальностей

Представник міносвіти розповів  науковцям ЧНУ про нові умови ліцензування спеціальностей

Про нові умови ліцензування та акредитації спеціальностей науковцям Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розповів директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України Андрій Шевцов. Під час робочого візиту до університету Андрій Гаррієвич поспілкувався з ректором університету Олександром Черевком та провів зустріч із проректорами, директорами інститутів, деканами факультетів, завідувачами кафедр і працівниками навчально-методичного відділу ЧНУ. Про це інформує прес-служба закладу.

Директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки розповів про напрями роботи, якими опікується його підрозділ, про підготовку до роботи НАЗЯВО і про те, як здійснюватиметься ліцензування та акредитація у закладах вищої освіти у цей перехідний період.

Окремо зупинився на новому порядку надання науковим виданням статусу фахових та про створення репозитарію академічних текстів. За його словами, у перспективі — створення на базі цього репозитарію власної наукометричної бази даних.

Андрій Шевцов розповів також про зміну процедури присудження наукових ступенів, розробку нових правил для створення та акредитації спеціалізованих вчених рад, а також про вдосконалення роботи експертних рад.

Учасники наради отримали з перших вуст відповіді на свої запитання. Особливо актуальною виявилася тема ліцензування та акредитації спеціальностей.

Учасники наради висловили вдячність Андрію Шевцову за конструктивну розмову, за вичерпні фахові консультації, що надають працівники Департаменту закладам вищої освіти.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко переконаний, що зустріч з Андрієм Шевцовим вирішила багато спірних і наболілих питань, що сприятиме в подальшій роботі усіх підрозділів університету. Адже відкриття нових, актуальних на ринку праці спеціальностей є пріоритетним напрямом роботи університету. Ця тема розглядалася напередодні вченою радою університету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x