Геронимівському «Сузір’ю» – 10 років

Геронимівському «Сузір’ю» – 10 років

Десять років дивує, вражає та надихає глядачів молодіжний аматорський колектив «Сузір’я» з села Геронимівка, що на Черкащині. І кожний його виступ – це завжди свято…
У 2008-му році вперше почули про колектив «Калинонька». Створений за ініціативою Надії Кононенко, у складі його було десять талановитих старшокласниць Геронимівської загальноосвітньої школи. Дівчата самовіддано готувалися до першого виступу – вивчали обряд Маланки. Саме з цим обрядом й обрала, тоді ще «Калиноньку», українська естрадна співачка, телеведуча Оксана Пекун. Відтоді дізналися про геронимівчанок і за межами Черкащини: у Києві, на «Фольк Мюзік – 2009» колектив виборов І місце. Під час нагородження колектив випадково назвали «Сузір’ям», той день дівчата вважають «хрещенням» і нині гордо іменують себе сузір’ївці.
Геронимівському «Сузір’ю» – 10 років
Слава переможця обласних та районних фестивалів облетіла Черкащину. Вже десять років ансамбль «Сузір’я» перебуває в рейтингу популярності і став воістину візитною карткою Черкаського району.
Зоряний шлях «Сузір’я» нерозривно пов’язаний з ім’ям його незмінної керівниці Надії Кононенко.
– У нас 12 учасників, і всі – зірки: гарні дівчата й чудові хлопці! – розповідає пані Надія. – за час діяльності, цим молодим і красивим дівчатам вдалося полонити серця слухачів та знайти шанувальників поза межами Черкаського району.
Геронимівському «Сузір’ю» – 10 років
Сузір’ївці – щасливі люди, бо творять красу і несуть її людям. Творчий шлях колективу осяяний натхненням, новими знахідками та успіхами.

– Ми несемо українську пісню в люди, – розповідає про свій колектив староста Яна Квашук. – Кожна учасниця по-своєму талановита і є частинкою великої душі колективу. Ми всі неподільно між собою пов’язані любов’ю до сучасної української пісні, і в цьому, на мою думку, нош козир.

Свою десяту річницю відзначив ансамбль концертом у актовій залі Геронимівської загальноосвітньої школи. Зал був переповнений гостями, квіти, дарунки і теплі слова лилися рікою.

Геронимівському «Сузір’ю» – 10 років

Сніжана Калюжна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x