Уманські лісівники висадили цьогоріч майже 10 га нових лісів

Уманські лісівники висадили цьогоріч майже 10 га нових лісів

Щороку Уманський лісгосп вирощує близько одного мільйона сіянців, аби заліснити потрібні площі. Так, цього року було створено 106,7 га лісових культур, висаджено 9,8 га нових лісів на місцях, де раніше вони не росли, та 6,8 га – природного поновлення. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Проте, щоб виростити ліси, необхідно чимало часу та зусиль. Це – надзвичайно довготривалий і клопіткий процес. Створення лісових культур уманські лісівники починають з найпростішого – збору лісового насіння. Щороку збирають понад 10 тонн лісового насіння дуба звичайного, горіха чорного, липи звичайної, клена гостролистого. Після чого проводиться стратифікація насіння та висівання його у розсадники. За сіянцями певний час проводиться догляд та обробка від різних хвороб і шкідників. Проте, найголовніше – усе це має бути зроблено своєчасно, аби отримати якісний посадковий матеріал, – зазначають лісівники.

Цього року лісгосп розпочав вирощувати посадковий матеріал із закритою кореневою системою. У Собківському лісництві зараз зростає 60 тис шт. сіянців модрини європейської. Цей метод дає змогу продовжити посадку лісових культур у різні агротехнічні строки.

«Ми почали освоювати новий для нашого підприємства метод вирощування сіянців. Робота, звісно, клопітка, але результат того вартий, бо такий посадковий матеріал краще приживається і захищений від шкідників та хвороб. Аби досягати успішних результатів у нашій справі, потрібно йти в ногу з часом, саме тому ми й запроваджуємо нові технології», – зазначає директор Уманського лісгоспу Іван Назаревич.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x