Металокерамічні коронки: переваги й головні особливості

Металокерамічні коронки: переваги й головні особливості

Коронка з металу і кераміки на вигляд схожа на ковпачок, який зверху накриває зуб. Правильно виготовлена коронка повинна повністю повторювати форму натурального сегмента. Товщина виробу до 0,5 міліметра. Вона виготовлена зі сплавів на основі хрому, а також з додаванням золота і платини.
• Коронка має металевий каркас. Вона покрита білою глиною і керамічним напиленням, яке підбирається під природний відтінок зубної емалі.
• Зубний протез фіксується спеціальною цементною сумішшю. Для кріплення коронки на сильно зруйнованих зубах застосовується вкладка з металевих сплавів.

Дві головні переваги протезування коронками:
Висока міцність. Металокераміка добре підходить для заміни натуральних зубів, які піддаються постійному впливу жувальних навантажень. Каркас литий, що забезпечує конструкції хорошу надійність, а нанесене покриття не стирається і на ньому не утворюється карієс. Невеликі дефекти у вигляді сколів і тріщин легко видаляються з коронки в стоматологічному центрі.
Гарний зовнішній вигляд. Кераміка повністю повторює колір і структуру природної емалі зубів. Відтінки можна підібрати за спеціальною шкалою, вони збережуться протягом усього періоду експлуатації коронок.
До недоліків металокерамічних виробів відносять:
• Необхідність зняття шару з поверхні зуба перед установкою коронки. Спеціаліст проводить шліфування і з кожного боку зуба знімається до двох міліметрів тканини.
• Видалення запаленого шару зубної тканини. У більшості випадків після шліфування зубів з\’являється опік пульпи і зуб поступово гине. Щоб він зберігся під коронкою і не приносив проблем, необхідно провести процедуру депульпації і запломбувати всі кореневі канали.
• Металокерамічна коронка встановлюється в разі неможливого відновлення зубного ряду за допомогою пломбувальних матеріалів. Найчастіше, зубні тканини руйнуються через механічні травми і серйозні захворювання.

Металокерамічні коронки: переваги й головні особливості

Показання для установки коронки:
• втрата зуба;
• руйнування передніх зубів після травм, якщо є протипоказання по відновленню вінірами;
• стирання зубної тканини;
• дефекти при первинному формуванні зуба;
• шинування зубів.

Протипоказання:
• гострі захворювання пародонтит і пародонтоз, які не підлягають лікуванню;
• алергічні реакції на металеві складові конструкції. Керамічне покриття в протезі гіпоалергенне, а метали здатні завдати шкоди здоров\’ю людини;
• невеликі розміри зубів перешкоджають встановленню коронок;
• неправильний прикус.
Оскільки вартість металокерамічних коронок порівняно з іншими стоматологічними технологіями, невисока, тому такому способу відновлення зубів віддають перевагу більшість пацієнтів. Високий професіоналізм і великий досвід лікарів клініки «Стоматологія від А до Я» дозволяє забезпечити високоякісний результат протезування, про що свідчать відгуки пацієнтів. Зацікавились? Відвідайте сайт stomatclinica.com.ua і ознайомтеся із повним спектром послуг центру.

Процес установки коронок
1. Підготовчі операції.
• Перевірка стану всієї порожнини рота.
• Зняття рентгенівського знімка, щоб передчасно виявити запальні процеси кореневої системи зубів і стан пломб.
• Видалення нервових закінчень і депульпування зубів.
• Монтування штифта в кореневий канал для закріплення коронки.
2. Шліфування твердих тканин зуба під товщину коронки, яка встановлюється.
3. Виконання зліпка щелепи.
4. Виготовлення гіпсової моделі зубних одиниць, які підлягають реставрації.
5. Встановлення тимчасових пластмасових коронок із закріпленням їх на спеціальні цементні суміші.
6. Примірка металевого каркаса коронки.
7. Облицювальні операції за допомогою керамічних сумішей.
8. Примірка виготовлених металокерамічних протезів. Фіксація відбувається на тимчасову суміш, щоб спостерігати за зубним рядом.
9. Закріплення коронки на постійний цемент.

Догляд за металокерамічними коронками
Щоб зберегти вид коронки і здоров\’я порожнини рота потрібно кожен раз після прийому їжі чистити зуби. Щітка повинна рухатися від ясен до нижньої частини коронки. Чищення зубів здійснюється щіткою з м\’якою щетиною, а зубна паста підбирається стоматологом індивідуально. Додатковими засобами для гігієни порожнини рота можуть бути зубна нитка і іригатор
Якщо при чищенні зубів з\’являються больові відчуття, то необхідно терміново звернутися до лікаря, це може означати, що протезування проведено неякісно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x