Хочеш бути щасливим чи щасливою – співай так, ніби тебе ніхто не чує!

#япамятаю #I_remember

Гойда, гойда-гой
Ніченька іде….
Силу пісні не можна оцінити у кілограмах чи в метрах.
Силу пісні я відчула, коли подорослішала, коли вже мала своїх доньок і мені доводилося співати не одну колискову, а ціле намисто з українських народних пісень, і не тільки народних
Піснею я могла себе лікувати від втоми, дратівливості, суму… піснею, вводила себе в стан рівноваги, спокою, гармонії… І зараз розумію, чому той стан почав зникати, коли у мене з’явилася інша робота окрім – доглядати дітей!
Я пам’ятаю, як Ба лягала поруч мене вдень, щоб мене приспати.
Хоча мені тоді здавалося, що то я її присипляла. А може й не здавалося?)
Думаю, що для неї це був маленький годинний острівок відпочинку, де вона лягала просто ніби заради мене, але… робила це ж і для себе!
Вона вмощувалася біля мене на вузькому диванчику 50-х років,
(пам’ятаєте, ті дивани, в яких спинка була з дзеркалом і зверху ще полички такі? ) і починала мовити казки, вірніше казку, але таку, в якої ніколи не було завершення історії, а був міцний затяжний храп, Ба просто сама себе заколисувала тими казками, а я так і лежала, думаючи про героїв тих історій…
Я потім її штурхала в боки і будила, бо так же типу не чесно, що вона спить , а я ні!
Біля неї було добре. Вона завжди обіймала і я пам’ятаю її наколінники з шерстяної хустки, які жахливо кололись, кусались, але її гріли…
І зараз, беручи пуховий платок Ба, я згадую, як вона говорила мені, маленькій, що відкладе мені такого в придане, я тоді не розуміла, навіщо він, але сталось так, як хотіла Ба.
Платок зараз лежить на моїх плечах і мені тепло…
Тепло від спогадів
І від пісень, колискових, які співала мені Ба
І то не просто співанки, щоб вгойдати маля аби воно заснуло, ті пісні – то рятівна медитація від неймовірної купи буденних задач.
Пісне-терапія крокує зі мною по життю. І вам рекомендую займатися співом чи звуко-терапією задля свого ж таки здоров’я.
У найскладніші періоди, тоді, коли потрібно стояти на двох ногах і рухатися вперед – співайте, як то робили колись дуже давно наші пра-пра… діди, бо спів сприяє кращій роботі внутрішніх органів, під час співу весь організм насичується киснем, серце починає активніше працювати, а рівень гормонів щастя – збільшується! Емоційний стан врівноважується, а цей процес завжди є корисним у вирішенні життєвих задач.
Хочеш бути щасливим – співай так, ніби тебе ніхто не чує!
Аби бути щасливим чи щасливою, аби ваші діти були щасливими співайте їм і співайте для себе!
Відверто з вами
Ваша психолог Вікторія Гуро

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x