Михайло Слабошпицький презентував чергову книгу мемуарів

Михайло Слабошпицький презентував чергову книгу мемуарів

Відомий український письменник, критик і літературознавець Михайло Слабошпицький зустрівся з викладачами та студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Захід відбувся за ініціативи завідувача кафедри української літератури та компаративістики, голови обласної організації Спілки письменників України, професора Володимира Поліщука. Про це інформує прес-служба ЧНУ.

Під час зустрічі письменник презентував другу книгу мемуарів «Тіні в дзеркалі». Твір є не тільки «повторенням пройденого», а й полемікою з різних приводів. У книзі подекуди є відверта контроверзія в характеристиках конкретних дійових осіб на кону життя. «Тіні в дзеркалі» розповідають історію українського письменства крізь призму прожитого і пережитого, відчутого, побаченого і глибоко осмисленого автором. Він описує життя низки цікавих людей, які є представниками літературного світу. Герої книги — відомі письменники і ті, яких несправедливо забули.

Спілкуючись із учасниками презентації, Михайло Слабошпицький розповів деякі епізоди з книги мемуарів, зауваживши, що його герої постають перед читачами справжніми, реалістичними. Порушив письменник і проблему людських взаємин. Також Михайло Федотович висловив власну думку щодо того, яким має бути письменник. За його словами, незалежно від жанру твору, автор завжди має залишатися моралістом, своєрідним «спільним знаменником». Разом із присутніми літератор розмірковував над тим, що таке життя, та аналізував події в сучасній Україні.

—Досягнути розвитку можна лише за умов, якщо звучатиме українська мова, якщо буде друкуватися сучасна література, яку перекладатимуть іншими мовами світу. Та найголовніше, якщо люди прагнутимуть до постійного вдосконалення, — зазначив Михайло Слабошпицький.

Спілкування відбувалося у формі діалогу. Участь в обговорені взяли викладачі, студенти Черкаського національного, а також письменники Черкащини та вчителі з міста Шпола — малої Батьківщини письменника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x