Молочна сироватка – джерело здоров’я

Молочна сироватка – джерело здоров’я

Сироватка – це унікальний продукт, який називають життєдайним еліксиром молодості та здоров’я, краси та неперевершеності. За допомогою молочної сироватки можна позбутися від солей важких металів, вивести шлаки з організму, зменшити кількість рідини в організмі.

Молочна сироватка містить більше ніж 200 мікроелементів, вітамінів та життєво важливих речовин, які при щоденному вживанні компенсують 2/3 добової потреби організму в кальції, 1/2 – в калії, 80 % – у вітаміні В2, 1/3 – у вітамінах В1, В6, В12.

Саме в сироватці збалансований оптимальний обсяг жирів, білків та вуглеводів, який не перевантажує чутливу дитячу систему травлення та допомагає впоратись з надмірним газоутворенням і дисбактеріозом, а також стимулює захисні функції організму.

Крім того, до складу сироватки входять амінокислоти, що сприяють виробленню гормону радості – серотоніну, який керує багатьма процесами в організмі, знижуючи дратівливість і підвищуючи больовий поріг. Тому склянку сироватки рекомендують при розладах нервової системи та депресії.

Сироватка покращує роботу кишечника, нирок і печінки. Травна система – основа роботи всього організму, тому регулярне вживання сироватки нормалізує тиск, усуває ревматизм, зменшує ризик розвитку атеросклерозу. Молочна сироватка чудово поповнює вітамінну недостатність організму в осінній період. Її слід приймати при таких захворюваннях, як-от: дисбактеріоз, гастрит, цукровий діабет, атеросклероз, захворювання нирок.

Жінки всього світу використовують молочну сироватку у косметичних цілях, створюють на її основі живильні маски, ванночки, примочки та коктейлі. Великою перевагою цих косметичних засобів є природність та натуральність сировини, відсутність штучних компонентів, що роблять їх безпечними для людини. Вже більше двох тисячоліть молочна косметологія спирається на славнозвісні рецепти «ванн Клеопатри», в основі яких – сироватка з додаванням різноманітних ароматичних масел. Такі ванни допомагали позбутися ороговілої шкіри, розправити зморшки, зміцнити волосся.
Також нескладно приготувати домашній шампунь із сироватки, який очищатиме і живитиме волосся. Для приготування шампуню додайте в сироватку відвар із кореня лопуха.
Про користь молочної сироватки можна говорити дуже багато, але, попри всі переваги та корисні властивості, вона має один недолік. Не можна вживати сироватку тим, хто має підвищену чутливість до компонентів молока.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x