Черкаські даішники радять жінкам-водіям не поспішати

Черкаські даішники радять жінкам-водіям не поспішати

Державна автомобільна інспекція в черкаській області на своєму сайті перелік порад, які, на думку правоохоронців, допоможуть жінкам за кермом почуватися більш впевнено і дозволять уникнути неприємностей. про це «Нова Доба» дізналася в Державній автомобільній інспекції в Черкаській області.

1. Не поспішайте! Робіть це до того, як сіли в машину. Обпікаючись, можете похапцем пити вранішню каву, не встигнути застібнути пальто, захекавшись, прибігти на стоянку (в гараж). Але як тільки Ви опинились в салоні автомобіля – розслабтеся й зосередьтеся. Не поспішайте та не хвилюйтесь, коли бажаєте перебудуватись в інший ряд чи вклинитись в автомобільний потік. Спокійно стійте, мигайте та чекайте, доки Вам не поступляться місцем чи не поменшає автомобілів. У крайньому разі, якщо треба терміново їхати – просто рухайтесь у потрібному напрямку й ні на кого не звертайте уваги. Вас пропустять, хоча і неохоче.

2. Взуття бажано взувати із не дуже товстою підошвою, щоб краще відчувати педалі. А про підбори на перших порах забудьте взагалі. Найкраще для цього використовувати зручне щільне взуття. А перед виходом з машини знову можна надіти модне легке взуття чи шльопанці.

3. Вчіться слухати машину. Кожен незвичайний стукіт, скрип, скрегіт й т.п. повинні Вас насторожити й стати приводом для звернення в автосервіс. Не забувайте періодично проходити профілактичні техогляди.

4. Старанно вибирайте місця для паркування. Намагайтеся припаркуватися на більш-менш вільному місці, аби було комфортно виїжджати.

5. Якщо Ви по дорозі “поламалися”, спробуйте якнайшвидше зв’язатися з сервісом чи друзями. Не залишайте автомобіль на проїжджій частині, попросіть проїжджаючих повз людей відкотити автомобіль до узбіччя.

6. Якщо поломка трапилася за містом, звертатися по допомогу до незнайомих водіїв не варто. Виключно із міркувань безпеки. Взагалі якщо є сумніви в справності автомобіля – від поїздки краще відмовитися.

7. Коли рушаєте під гірку, тримайте ліву ногу на педалі зчеплення, праву – на педалі гальма, вмикайте першу передачу і швидко, але плавно переносьте праву ногу з педалі гальма на педаль газу і злегка перегазуйте (тоді точно не заглухнете і не поїдете назад), одночасно ліву ногу повільно знімайте з педалі зчеплення.

8. Перед поворотом знижуйте швидкість, гальмуйте і переходьте на понижену передачу. Проходячи сам поворот, не гальмуйте.

9. У місті, зазвичай, їздять на четвертій передачі, за містом – на п’ятій, у пробці – на другій. До світлофору, якщо горить червоне світло, під’їздять на нейтральній передачі, але якщо дорога суха.

10. Уважно дивіться на дорогу перед собою, щоб не в’їхати до ями, у відкритий люк чи ще кудись. Поглядайте у дзеркала заднього виду та в бічні дзеркала.

11. Обмірковуйте свої маневри заздалегідь, обов’язково покажіть покажчиком поворотів, що плануєте зробити. Будьте послідовні, не змінюйте своїх рішень в останню секунду, не метушіться. Маршрут теж бажано обміркувати заздалегідь, аніж перетинати суцільну смугу у останню мить.

12. Завжди майте із собою мобільний телефон й список потрібних номерів, включаючи телефони ДАІ, служби евакуації автомобілів та сервісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x