На Черкащині до середини листопада буде тепло

На Черкащині до середини листопада буде тепло

У вихідні середній температурний фон на Черкащині становив +7..8º, що вдвічі перевищує кліматичну норму на цей час, а такі значення відповідають середині жовтня. А останні ефективні дощі в області випадали 26 жовтня. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Така тепла перша половина листопада не рідкість для Черкащини. З 2000 року таких випадків було аж 8. А у 2010 році в кінці 1 декади листопада спостерігали майже літнє тепло – вдень +17..20º.
Поки італійські Сицилія і Сардинія потерпають від потужних злив, обширний блокуючий антициклон, що охопив східну частину континенту, забезпечує на Черкащині суху погоду.
Однак, скорочення притоку сонячного тепла і остигання підстильної поверхні вже призводить до поступового зниження температурного фону. Якщо на початку тижня вночі очікується 0..+3º, то надалі чекаємо вже невеликий мінус -1..-4º. Денний максимум, завдяки сонцю, ще досягатиме +8..+10º, і лише у вихідні знизиться до +6..+8º. Така тепла і без істотних тепла і без істотних опадів погода збережеться в регіоні щонайменше до середини листопада.
Тепла осіння погода не лише радує око, а й значно економить газ та дає змогу закінчити дорожні та ремонтні роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x