У Кам\’янці вшанували пам\’ять Чайковського

У Кам\’янці вшанували пам\’ять Чайковського

6 листопада 1893 року відійшов у вічність всесвітньо відомий композитор Петро Ілліч Чайковський. Тобто, цього року минає вже 125 літ як з нами немає Великого автора. Працівники літературно-меморіального музею О.С. Пушкіна і П.І. Чайковського провели у День пам’яті композитора меморіальний захід. Про це «Нова Доба» дізналася у Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Вихователі дитячого садочку «Смарагд», розуміючи доцільність музичного виховання для діток, традиційно приводять дошкільнят для ознайомлення з творчістю П.І. Чайковського. Саме для них у музеї і був проведений дитячий ранок, присвячений композитору. В ході цього заходу діти ознайомилися дитинством та родиною Чайковського, почули безліч цікавих історій про нього, які без сумніву є прикладом для наслідування. Завдяки сучасному обладнанню, діти могли побачити світлини з життя композитора та почути як звучать твори Чайковського. Також дошкільнята переглянули фрагмент всесвітньо відомого балету «Лебедине озеро» та уривок з мультфільму «Лускунчик», де звучала музична композиція Петра Ілліча «Вальс квітів».

Після закінчення ранку дітлахи разом зі своїми вихователями та ведучим заходу – завідувачем музеєм Олександром Муштою – урочисто поклали квіти до пам’ятника П.І. Чайковського.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x