Вчимося легко рано прокидатися вранці

Вчимося легко рано прокидатися вранці

Мало хто зранку вистрибує з ліжка після першого сигналу будильника. Ми переводимо його ще раз, і ще, і ще, намагаючись якомога довше поніжитися під ковдрою. Проте часто доводиться прокидатися вдосвіта, але не кожній людині це легко вдається. Існує декілька простих порад, як привчити себе до ранніх підйомів без особливих зусиль.

Спершу треба встановити правильний режим дня. Не варто лягати спати після півночі, якщо на ранок заплановані важливі справи або ранній підйом на роботу. Доросла людина може виспатися за 5–6 годин, менший час сну призведе до поганого самопочуття і низької працездатності.
Перед сном рекомендують відключати усі засоби зв’язку, не дивитися телевізор і не заходити в інтернет. Краще прочитати цікаву книгу або помедитувати. Поступово буде створений свій церемоніал відходу до сну, з яким можна домогтися легкого і приємного пробудження.
Бажано не їсти за 3 години до сну, особливо важкої їжі. Якщо треба перекусити, то варто віддати перевагу сирим овочам і фруктам. Протягом дня також намагайтеся харчуватися правильно, це не лише допомагає виспатися, але й підтримує організм у тонусі й береже здоров’я. Рекомендують випити до відходу до сну декілька склянок води.

Щоб пробудження було швидким, треба мотивувати себе – придумати велику мету, якої необхідно досягти зранку. Справа має бути бажаною і приємною, також можна придумати систему винагород.
Для того, щоб прокидатися бадьорим і енергійним, треба робити зарядку. Почати можна з малого – невеликої зарядки, розминки і навіть звичайних підтягувань. Можна зробити масаж обличчя – круговими рухами розтирати лоб від центру до скронь, а потім з обох боків до підборіддя. Спершу згодяться будь-які вправи, головне – почати рухатися і поступово прокидатися.
Не варто змушувати себе відразу вставати на годину раніше і сподіватися, що так збережете бадьорість і гарний настрій. Якщо декілька днів поспіль зможете себе примушувати, то цілком імовірно, що такі пробудження стануть справжніми тортурами. Краще розпочати з невеликих, неважких цілей – підйом на 10–15 хвилин раніше, легкі вправи, що поступово переходять у серйозніші фізичні навантаження.
Існує безліч способів застосування будильників: використати декілька, ставити на інший кінець кімнати, що створює штучний стрес. Подібні дії збільшують загальну нервозність, не дають змоги досягти гармонії і зробити ранок приємним. Якщо щодня слідувати виробленому ритуалу, то незабаром необхідність у використанні будильника зникне.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x