На земельних торгах в області вартість оренди земельної ділянки зросла

На земельних торгах в області вартість оренди земельної ділянки зросла

У жовтні на Черкащині пройшов земельний аукціон. Під час земельних торгів найдорожче продано права оренди земельної ділянки площею 27,8 га в адмінмежах Плескачівської сільської ради Смілянського району. Щорічна плата за неї зросла до 274,5% від нормативної грошової оцінки землі (НГО), у грошовому еквіваленті – 155104 грн. Стартова ціна була лише 4520 грн. Це найвищий відсоток на сьогодні в Черкаській області, що значно перевищив вересневий рекорд, коли переможець торгів запропонував 166,9% від НГО за земельну ділянку в адмінмежах Козацької сільської ради Звенигородщини. Такі показники свідчать про доцільність земельних аукціонів, що значно наповнюють місцеві бюджети. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Усього минулого місяця за результатами земельних торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, передано в користування аграріям 27 ділянок загальною площею майже 353 га. Продані ділянки розташовані в Чигиринському (15 ділянок), Канівському (4), Городищенському (3), Звенигородському (2) районах і по одній ділянці на Смілянщині, Жашківщині й Уманщині.

Разом щорічна орендна плата за ці ділянки завдяки торгам віднині становить майже 520 тис. грн, замість стартової ціни – 219,3 тис. грн (8% від НГО). Зазначені кошти надходитимуть до бюджетів місцевих рад, в адмінмежах яких є ця земля.

Довідково:
Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x