Черкащан закликають підтримати мистецькі проекти Громадського бюджету

Черкащан закликають підтримати мистецькі проекти Громадського бюджету

Організатори двох масштабних проектів – музично-мистецького фестивалю «ГайдаFest» і Черкаського книжкового фестивалю вже не перший рік збагачують культурне надбання Черкащини. Обидва проекти подали на Громадський бюджет–2018. Під номером № 63 – Черкаський книжковий фестиваль, «ГайдаFest» – № 36. За рахунок цих коштів хочуть провести заходи цьогоріч. Про це вони повідомили під час прес-конференції у прес-центрі «Нової Доби».

– Протягом тижня ми збиралися й розробляли стратегію. Сьогодні працюємо зі спільними тезами. Ми постійно шукаємо прихильників наших ідей, і бачимо їх. Люди приходять на наші заходи і підтримують їх, – говорить Людмила Фіть, засновниця МГО «Книжковий маестро», організаторка Черкаського книжкового фестивалю. – Коли почався Громадський бюджет ми вхопилися за цю можливість, бо розуміємо, що класні сучасні проекти неможливі по-перше – без команди, по-друге – фінансової підтримки. Вдячна нашим партнерам, що вони активно почали підбурювати громаду. Ми закликаємо громаду не чекати, поки хтось обере проекти за вас і голосувати вже зараз.
– Кожен фестиваль має свій бюджет. Із повітря зробити розкішний захід неможливо. Робота над фестивалем – це не тільки знайти гроші, а й домовитися із гостями заздалегідь. На сьогодні нам поставили серйозне питання. Зробити фестиваль за місяць – нереально. А наші фестивалі гостям міста запам’яталися шаленою організацією, – додає Юлія Чабаненко, видавець, організаторка Черкаського книжкового фестивалю.

– Подаючи проекти на «Громадський бюджет» ми розуміли, що це наша можливість фінансування. Нас знають тисячі людей міста й країни, тому ми сподіваємося на підтримку, – каже Денис Гайда, організатор «ГайдаFest». – Ми просто хочемо змагатися між «собі подібними», щоб була окрема категорія культурних заходів. Наприклад, в інших містах проекти розділені на окремі категорії. Тобто, культурні проекти мають свою категорію і змагаються між собою. Фінансування отримує не один проект, а декілька, які підтримали містяни.

Денис Гайда також зазначив, що завтра в 206 кабінеті Черкаської міської ради (вул. Байди Вишневецького, 36) відбудеться круглий стіл. На ньому всі присутні зможуть запропонувати зміни до проекту.

Нагадуємо, що голосування за проекти Громадського бюджету триває до 14 листопада. Віддати голос можна відразу за 4 проекти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x