Темні кола під очима – позбавляємося!

Темні кола під очима – позбавляємося!

Незалежно від статі й віку усі люди хоча б раз у житті підходили до дзеркала й бачили в ньому темні кола під очима, які надавали зовнішності втомленого й неохайного вигляду. Причина їхньої появи, як правило, криється в різних причинах: постійні стреси, хронічне недосипання, незбалансоване харчування, що призводить до дефіциту вітамінів в організмі.

Появу темних кіл під очима спричиняє, насамперед, порушення згортання крові й лімфи. Одна з функцій лімфатичної системи – це своєчасний дренаж тканин. Якщо лімфатична система дає збій, своєчасно не видаляються пігменти, які накопичуються під шкірою, як результат – темні кола під очима. Але якщо лімфатична система працює неправильно, чому результат збою ми бачимо саме під очима, чому уся шкіра не «відсвічує» коричневим або синім пігментом? Справа в тому, що навколо очей шкіра набагато тонша, ніж в інших місцях людського тіла. Якщо бути зовсім точним, то товщина шкірного покриву під очима тонша в чотири рази.

Якщо ж у вас немає проблем зі здоров’ям, то причина – в нестачі вітаміну С. Також часто причиною появи темних кіл під очима може бути надмірне споживання нікотину: під час паління звужуються судини і в кров не надходить достатня кількість кисню. Не сприяє поліпшенню кольору обличчя і вживання алкоголю, навіть в малих дозах він призводить до зміни пігментації шкіри.

Часто виникненню темних кіл сприяють анатомічні особливості людини. Дрібні й маленькі судини, близько розташовані до поверхні шкіри, роблять її відтінок темно-синім.

Як же боротися з цим неприємним явищем?

Фахівці рекомендують, насамперед, щоранку вмиватися прохолодною водою. Хорошою профілактикою буде й контрастне вмивання: чергування «холодно-тепло» стимулює кровообіг і робить шкіру більш пружною.

Гарного ефекту можна досягти, роблячи прохолодні компреси з відвару ромашки або шавлії.

Маска з натертої сирої картоплі допоможе за лічені дні помітно скоротити темні ділянки під очима.

Мигдалева маска з медом не лише допоможе позбавитися від темних кіл під очима, але й ефективно бореться з набряками на нижніх повіках. Ефективний компрес із тертої замороженої вишні.

Але більшості людей, котрі живуть у ритмі сучасного мегаполісу, часто бракує часу на приготування всіляких засобів в домашніх умовах. У таких випадках на допомогу приходить сучасна косметологія. Засоби, в основі яких є еластин, колаген, всілякі олії й інші корисні елементи, що дозволяють ефективно боротися з недоліками шкіри, ідеально підходять для регулярного застосування. Косметологи рекомендують наносити їх перед сном.

Людям із чутливою шкірою рекомендують не лише в літній, але і в зимовий період наносити на проблемні ділянки шкіри сонцезахисний крем, який перешкоджає старінню шкіри. Адже навіть зимове сонечко здатне зашкодити ніжній шкірі навколо очей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x