Чим корисні квашені овочі?

Чим корисні квашені овочі?

У холодну пору року, коли організму не вистачає вітамінів, саме час згадати про квашені овочі. Недарма з давніх часів господині заготовляли на зиму квашену капусту, помідори й огірки – адже ці продукти приносять величезну користь здоров’ю. Квашена капуста й огірки без додавання солі були джерелом молочної кислоти. Ці корисні продукти здатні виробляти велику кількість корисних для кишечника бактерій. Якщо огірки й капуста з бочки – постійні гості на вашому столі, то ніякі хвороби вам не страшні. Ці продукти поживні й низькокалорійні, містять велику кількість вітамінів, зміцнюють організм і підвищують стійкість до інфекцій. Крім того, з їхньою допомогою легко підтримувати струнку фігуру протягом зими.

Низькокалорійні. Столова ложка квашеної капусти містить всього 12 ккал, а два маленьких огірки – всього 11 ккал.
Джерело молочної кислоти. Ця незамінна субстанція утворюється в процесі бродіння, пригнічує ріст бактерій, які викликають псування овочів, очищає організм від токсинів. Молочна кислота сприяє правильному травленню й забезпечує нормальне функціонування травної системи.
Багаті клітковиною. Заповнюючи шлунок, клітковина змушує нас довше відчувати себе ситими. Крім того, вона регулює перистальтику кишечника, перешкоджає засвоєнню жирів, запобігає запорам.
Багато вітаміну С. П’ять столових ложок квашеної капусти забезпечують дорослу людину добовою нормою вітаміну С, який допомагає боротися з застудними захворюваннями, розладами шлунка, швидше спалює калорії.
Вітаміни групи В. Покращують обмін речовин, допомагають перетравлювати білки, жири й вуглеводи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x