Чому страйкують у Черкасах, або маршруточний колапс

Чому страйкують у Черкасах, або маршруточний колапс

У Черкасах перевізники другий день поспіль не вийшли на маршрути. Вони вимагають підвищити вартість проїзду до 5 гривень. Допоки їхні вимоги міська влада не виконає – страйкуватимуть.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що на поступки влада йти не збирається.
– Шановні жителі Черкас!, – звернувся мер у Фейсбуці. – У вівторок члени виконавчого комітету розглядатимуть питання щодо підвищення вартості проїзду у міських автобусах до 5 грн.
Хочу почути ваші думки з приводу цього. Чи готові ви платити таку суму за проїзд?

У свою чергу, заступниця мера Людмила Бордунос зазначила, що страйк розпочався неофіційно, тому, що перевізники не подавали жодного звернення:
– Сьогодні неофіційно, тобто без відповідного офіційного звернення, перевізники оголосили про зупинку перевезень громадським маршрутним транспортом, – повідомила пані Людмила у Фейсбуці. – Страйк пов\’язаний із непідняттям вартості проїзду. Планується збільшення тролейбусів на лініях.
Чому страйкують у Черкасах, або маршруточний колапс

Про те, що тролейбусів на вулицях Черкас стане більше розповів представник громадської ради при КП «Черкасиелектротранс» Валерій Мироненко. За його словами, 12 листопада на вулиці міста вийде підсилений склад тролейбусів у кількості 60 тролейбусів.
Будуть підсилені такі маршрути як:

№-№8 (Аврора – вул.Руставі) на лінії буде працювати два тролейбуси. Перший буде відправлятися з кінцевої Руставі о 6.55. З Аврори о 8.04.

На Луначарського буде курсувати один тролейбус №4, і два тролейбуси №4а перший тролейбус з Луначарського о 7.10. З ЖД Вокзалу в сторону Луначарки о 6.23.

№2(Вулиця Пацаєва – шовковий комбінат по вул. Чорновола) також буде працювати два тролейбуси перший з Пацаєва о 7:10 а додатковий о 7.32.

№50 (Аеропорт – вантажний Порт) буде курсувати два тролейбуси з інтервалом руху 30 хв. перший з Вантажного Парку о 7.20.

– На інших маршрутах все без змін, лише на деяких маршрутах №1 і 7а будуть додані додаткові машини… Крім того якщо до вечора не буде вирішене питання повернення приватників на вулиці міста, буде розглянуто питання про подовження часу курсування тролейбусів, – повідомив Валерій Мироненко. – Шановні пасажири і мешканці. в розкладах руху можливі зміни, тому просимо з розумінням поставитися до тимчасових незручностей. Колектив КП Черкасиелектротранс робить все можливе щоб завтра охопити максимально всі райони міста і доставити всіх мешканців вчасно на свої робочі місця!

Ініціативні громадяни вже створили кілька груп у Вайбері та Фейсбуці, де люди пропонують підвезти одне одного до місця призначення.

Також на сайті Черкаської міськради з’явилася електронна петиція, з проханням відмовитися від послуг приватних перевізників.
«Необхідно створити муніципальний транспорт та розвивати тролейбусний парк, а також створювати нові лінії для комунальних автобусів. Потрібно поступово заміщати приватних перевізників міськими автобусами та тролейбусами», − зазначив черкасець Олег Чорний.
Він також зазначив, що потрібно зробити платним проїзд для всіх, а для пільгових категорій зробити знижку в 50%, та монетизувати пільги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x