Сміляни вимагають повернути тепло в свої домівки

Сміляни вимагають повернути тепло в свої домівки

Сьогодні, 13 листопада, сміляни мітингували, щоб привернути увагу уряду до проблем із теплопостачанням у Смілі. Люди перекрили три автошляхи у напрямку Києва, Черкас та Умані.

Опалювальний сезон у Смілі мав стартувати 23 жовтня. Єдиний постачальник тепла «Смілатеплокомунерго» не зміг розпочати його вчасно. Зі слів директора підприємства Ігоря Ройко, міська влада не підписала контракти із газовими трейдерами. Очільник Сміли Олексій Цибко пояснює – усе через минулорічні борги.
Унаслідок зриву початку опалювального сезону в Смілі від учора зачинено навчальні заклади.
«Дії службових осіб, з вини яких відбувся збій опалювального сезону в цьому місті, будуть вивчатися в рамках відкритого кримінального провадження», – пояснюють в обласній поліції і повідомляють що за фактом неподання тепла в місті Сміла відкрито кримінальне провадження.
За словами правоохоронців, кримінальне провадження відкрито за статтею 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.
Причина відсутності опалення у місті Смілі Черкаської області – бездіяльність органів місцевого самоврядування та теплопостачання, інформують в прес-службі «Нафтогазу України».
«Причина відсутності опалення в Смілі – бездіяльність органів місцевого самоврядування та теплопостачання. У минулому опалювальному сезоні були ті ж проблеми. За рік нічого не змінилося. Через цю бездіяльність страждають жителі міста. Це неприпустимо. Ситуація повинна бути вирішена, але, на жаль, зусиль тільки «Нафтогазу» недостатньо. Тепловик повинен виконати умови чинного законодавства, щоб у «Нафтогазу» з\’явилась законна можливість надати номінації», – йдеться в повідомленні компанії.

Нафтогаз просить місто виконати норми закону:
Документально підтвердити, де знаходяться основні засоби, які забезпечують городян теплом.Якщо відбулася зміна теплопостачальної організації, то відповідно до ст. 22 закону України про теплопостачання він має стати правонаступником за борговими зобов\’язаннями. Це 85 млн гривень. Також у «Нафтогазі» відзначили, що після цього можна укладати договір на реструктуризацію на 5 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x