У Тальному відкрили пам\’ятну дошку Діду Панасу

У Тальному відкрили пам\’ятну дошку Діду Панасу

9 листопада відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки присвяченої заслуженому артисту України Петру Весклярову. Дошку встановили на фасаді Тальнівської школи №2. На ній фото «діда Панаса» і напис: «На цьому місці стояв будинок, в якому народився в 1911 році, Заслужений артист України: Петро Вескляров і проживав тут до 1930 року. Вів на телебаченні майже сорок років, вечірню казку, як «дід Панас», повідомляють Вісті Черкащини.

– За твердженнями старожилів, хата де жила сім’я діда Панаса. Була на місці школи. Особисто я чув, що вона знаходилась біля річки, знайомі казали, що на іншій вулиці, – розповідає директор загальноосвітньої школи №2 Тарас Солошенко. – Коли почалися монтажні роботи на будівлі школи, учні запитували, що то має бути. Тому, ми вмикали їм аудіо-записи казок «діда Панаса», які завантажили з інтернету. Крім того, вчителі розповіли учням про Весклярова.

Для тальнівчан земляк завжди був об’єктом гордощів, адже народився він у Тальному, а потім разом із батьками жив у комуні села Здобуток, яке зараз входить до Тальнівської ОТГ. Місцевий драмгурток дав йому путівку у творче життя…

Уже після відкриття меморіальної дошки тальнівці активно заговорили про проведення біля колишнього палацу графа Шувалова фестивалю казок «Дід Панас», а відомий казкар Сашко Лірник навіть запевнив у Фейсбук, що вже подав на реєстрацію фестиваль з такою назвою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x