У Черкасах велопатрулі охоронятимуть громадський порядок

У Черкасах велопатрулі охоронятимуть громадський порядок

З початку травня в місцях відпочинку жителів міста Черкас вводитимуться додаткові наряди міліції, які нестимуть службу на велосипедах. Велопатрулі будуть виконувати свої обов’язки на території місцевих парків, а також на інших маршрутах та зокрема під час проведення масових заходів.

Протягом весняно-літнього періоду охорону громадського порядку будуть забезпечували безпеку громадян не лише піші та автопатрулі, а й правоохоронці зі спеціальними транспортними засобами – велосипедами. Велопатруль є набагато мобільнішим у місцях відпочинку людей, адже на велосипеді працівник міліції зможе проїхати там, де це неможливо зробити автомобілем. Форменний одяг співробітників батальйону патрульної служби, які задіювалися у таких патрулях, помітно відрізнялися від звичного синього: правоохоронці були одягнені у темні футболки з шевронами та написати «Міліція», в темні джинси та темні кросівки. Така форма зручніша і дає більшу свободу рухів працівникові міліції. Окрім цього, патрульні забезпечуватимуться раціями, засобами захисту та затримання. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Впровадження таких чергувань торік показало себе з позитивної сторони. Завдяки велопатрулям вдається оперативніше за піші реагувати на кримінальні правопорушення, завдяки своїй маневреності є змога дістатися до важкодоступного для автопатруля місця події та затримати порушників. Наразі на охорону громадського порядку задіюється 2 велопатрулі, однак в подальшому їхня кількість збільшуватиметься.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x