Уманчанка отримала подяку за особистий внесок у розвиток мистецтва

Уманчанка отримала подяку за особистий внесок у розвиток мистецтва

Нещодавно кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури та українознавства факультету української філології Наталія Осіпенко отрамала подяку за участь в організації мистецько-патріотичного проекту «Військово-польовий АРТ», особистий внесок у збереження та розвиток традиційного мистецтва, популяризацію героїчних сторінок історії нашого народу. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

Міський голова Олександр Цебрій на засіданні виконавчого комітету Уманської міської ради вручив подяку за дорученням ініціатора мистецько-патріотичного проекту «Військово-польовий АРТ», віце-презедента Асоціації «Україна-Франція» Павла Ротара.

Уманчани Наталія Осіпенко, Владислава Швець і Іван Сердюк разом зі 100 митцями народного декоративно-прикладного мистецтва з різних куточків України працювали над унікальним проектом, робота над таким розпочалася ще у 2014 році. Ящики від боєприпасів, гранатомети, гільзи, шоломи, фотографії бійців із передової – все це привезли із зони АТО. Майстри перетворили ці речі на унікальні витвори мистецтва: розмальовані національною символікою, яскравими квітами чи українським орнаментом, оздоблені народною різьбою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x