Незвичні способи застосування кореня імбиру

Незвичні способи застосування кореня імбиру

Восени джерела вітаміну C для нас особливо цінні. А корінь імбиру багатий не тільки на цей життєво важливий вітамін, але й вітаміни А і В, а також магній, цинк, ефірні олії і незамінні амінокислоти. Простіше кажучи, цей непоказний пряний корінець допоможе вам захиститися від застуди, поліпшити обмін речовин і вивести токсини з організму. Восени корисно запам’ятати кілька цікавих рецептів з цим пряним ароматним коренем.

Імбирний сироп. Рецепт цього солодкого дива вкрай простий: у 250 мл води додати 200 грамів цукру і, поки суміш дійде до кипіння, очистити корінь імбиру (досить 200 грамів) і нарізати його тонкими скибочками. Коли солодка вода закипить, потрібно додати в неї скибочки імбиру й варити на слабкому вогні 20-30 хвилин. Потім сироп потрібно процідити, охолодити й розлити у стерилізовані баночки – так він простоїть довше.

Імбирне морозиво. Якщо ви любите дивувати себе і своїх близьких незвичайними і сміливими кулінарними рішеннями, спробуйте цей рецепт: змішати склянку цукру, склянку води, трохи кукурудзяного сиропу і 3–4 чайні ложки тертого імбиру; варити, постійно помішуючи, пару хвилин у каструлі, а потім, охолодивши отриману суміш, додати склянку натурального йогурту, склянку знежирених вершків, 3–4 столові ложки лимонного соку і трохи лимонної цедри. Тепер потрібно ретельно перемішати, перелити в мороженицю, поставити в морозильник, дати морозиву охолонути – вже за кілька годин можна подавати до столу.

Маринований імбир. Низькокалорійна приправа, яка, попри масу корисних властивостей, через свою гостроту протипоказана людям зі шлунково-кишковими захворюваннями. Для того, щоб замаринувати «солідну» баночку імбиру, знадобиться 200 мл рисового (замінюється яблучним або винним) оцту, 3 столові ложки цукру, 2 чайні ложки солі, 8–9 столових ложок води і 200 грамів попередньо натертого сіллю свіжого імбиру. Останній потрібно облити водою, висушити, тонко нарізати й потримати в киплячій воді 1–2 хвилини. Потім потрібно перекинути імбир на друшляк, дати воді стекти й перекласти скибочки імбиру в чисту суху банку, після чого все це залити маринадом, приготованим з ретельно перемішаних оцту, води, солі й цукру. Дайте баночці охолонути й поставте в холодильник: за кілька днів можна їсти суші з домашнім маринованим імбиром.

Зацукрований імбир та інші солодощі. Ці ласощі можна подавати до чаю, а можна й класти прямо в напій. До речі, якщо хочете заготувати зацукровані шматочки про запас, зберігайте їх в герметичному посуді – так вони залишаться смачними ще 4–5 місяців. Імбир в солодких стравах чудово поєднується з корицею, лимоном, апельсином, яблуками, горіхами, медом і навіть м’ятою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x