Крохмальні секрети

Крохмальні секрети

* Щоб кисіль був однорідним, розведений крохмаль слід вливати ближче до стінок каструлі в киплячий сироп і швидко розмішувати. Потім страву довести до кипіння, проварити 5 хв і вимкнути. Від довгого кип’ятіння кисіль стає рідким.
* Крохмаль часто додають у тісто. У бісквіті він забирає зайву вологу, і випічка виходить більш «повітряною».
* Котлети будуть смачнішими й соковитішими, коли додати до фаршу крохмаль.
* Завдяки крохмалю котлети з курячого фаршу добре просмажаться, але не будуть сухими.
* Китайці часто обкачують м’ясо в крохмалі, змішуючи його з борошном і спеціями.
* Щоб приготувати курячі крильця у крохмальному клярі, досить приправити 1 кг курячих крилець (з надрізаної шкірою) спеціями, додати 3 ст. л. крохмалю, влити два білки й усе добре перемішати. Виходить особлива хрумка скоринка, м’ясо залишається ніжним та соковитим. Такий кляр можна використовувати для обкачування риби, сиру, свинини й овочів.
* Крохмаль допоможе доглядати за домашніми улюбленцями: слід нанести його на шерсть і розчесати щіткою – бруд обсиплеться разом з крохмалем.
* За допомогою крохмалю можна почистити м’які іграшки чи освіжити килим, для цього його слід насипати на ворс, а потім вибити.
* Можна використовувати крохмаль як засіб для звільнення тканини від неприємного запаху. Він абсорбує жири, а разом з ними й неприємний запах.
* Виготовити картопляний крохмаль дуже просто в домашніх умовах. Для цього картоплю потрібно помити, почистити, натерти, невеликими порціями викласти в сито і, багато разів занурюючи в миску з холодною водою та протираючи кашку, змити крохмаль. Воді з крохмалем дати відстоятися протягом кількох годин і акуратно злити, щоб не збовтати крохмаль, який осів на дні. Знову залити холодною водою, розмішати й дати крохмалю осісти. Воду злити, а крохмаль викласти на чисте полотно або папір і висушити.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x