Косметичний лід: навіщо та як застосовувати

Косметичний лід: навіщо та як застосовувати

Використання льоду в косметичних цілях – це корисно й економно. Лід допоможе вам підбадьоритися і прогнати ранковий сон, зняти набряки. Це чудовий засіб для омолодження шкіри, і можна вибрати лід, який підходить саме вашому типу шкіри.

Заготувати лід зовсім просто, а процедура вмивання займе всього кілька секунд. Короткочасне охолодження шкіри сприяє приливу крові й поліпшенню обміну речовин, звужуються пори, шкіра стає більш еластичною, з’являється природний рум’янець.

Вмиватися кубиком льоду корисно 1–2 рази на день, протирати можна не тільки обличчя, але й шию. Виконуємо процедуру швидко, ледь торкаючись і не тримаючи лід довго на одному місці. Після вмивання краще залишити шкіру вологою, щоб вона увібрала корисні речовини.

Оберіть найбільш оптимальні рецепти приготування льоду. Бажано чергувати різні розчини й не зберігати приготовлений лід понад 3–7 днів.

Лід із мінеральної води. Це найпростіший варіант: заливаєте у формочки мінеральну воду без газу й заморожуєте.

Лід із зеленого чаю. Готують з міцного настою зеленого чаю, це тонізувальний засіб для будь-якого типу шкіри.

Лід із соком алое. Змішують половину склянки настою шавлії і 2–3 столових ложки соку алое. Його краще віджати з листя, яке пролежало в холодильнику протягом 11 днів, – тоді цілющі властивості рослини збільшаться. Сік алое корисний для лікування вугрового висипу і зняття подразнення шкіри.

Лід із соком лимона. Половинку лимона вичавити в склянку кип’яченої води. Такий лід омолоджує шкіру.

Лід із відвару чистотілу. Зробіть відвар з пари пакетиків трави на склянку окропу. Такий лід очищає шкіру від вугрів. Можна використовувати для приготування відвари інших трав, наприклад, шавлії або ромашки.

Лід із рисового відвару. Відваріть жменю промитого рису у великій кількості води до повного розварювання. Потім процідіть відвар і заморозьте рідину. Такий лід зберігає свої корисні властивості тільки протягом трьох днів. Підходить для шкіри, схильної до появи пігментних плям.

Можете заморожувати скибочки грейпфрута, очищені від плівочок, і ними протирати обличчя. Через десять хвилин вмийтеся водою й нанесіть крем, яким зазвичай користуєтеся. Сік грейпфрута вважають ефективним для відбілювання шкіри.

Можна також придбати спеціальні готові лосьйони для приготування косметичного льоду.
Не забувайте, що є протипоказання для застосування льоду в косметичних цілях. Не можна користуватися ним при розширених судинах, гострих запальних захворюваннях шкіри, відкритих ранках і в зимовий час перед виходом на вулицю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x