Що таке насправді «відкладення солей» і як його позбутися?

Що таке насправді «відкладення солей» і як його позбутися?

Дуже часто, коли ми відчуваємо легкий хрускіт у хребті або невеликий біль у суглобах, ставимо один одному діагноз «відкладення солей». Перше рішення цієї проблеми для більшості з нас очевидне – відмовитися від уживання харчової кухонної солі. Інші ж ідуть до масажиста, просять «розбити» солі, наприклад, у шийному відділі хребта, щоб пройшов шийний остеохондроз і не боліла голова.

Відкладення солей в організмі не пов’язане безпосередньо з кількістю кухонної солі, яку ви споживаєте щодня. Хімічний склад солей, які відкладаються в організмі людини, відрізняється від складу харчової солі. Тому дієти з обмеженим уживанням солі аж ніяк не впливають на цю проблему.

Основною причиною, яка призводить до відкладення солей, є порушення обміну речовин внаслідок неправильного харчування й малорухливого способу життя. Не можна ігнорувати й спадковий фактор – схильність до захворювання. Є і професійний чинник – необхідність тримати голову в певному положенні. В таких випадках відбувається порушення водно-сольового балансу, й солі відкладаються в шийному відділі. Початкова стадія захворювання слабо виражена (з’являється хрускіт суглобів при повороті голови), однак якщо хвороба прогресує, то можуть виникати головні болі, запаморочення, щем у шийному відділі, утворюється сольовий наріст. Діагноз у такому разі – остеохондроз шийного відділу хребта.

Оптимальною профілактикою відкладення солей є добре організоване щоденне харчування. Солі утворюються із білкової їжі, яку не до кінця засвоїв наш організм. Треба створити умови, при яких білкова їжа повністю перетравлюється.

Основні рекомендації для профілактики відкладення солей в організмі:
Звертайте увагу на кількість білкової їжі, яку їсте протягом дня. Не переїдайте жирних сортів м’яса, риби, внутрішніх органів тварин і птиці (печінка, нирки тощо). Скоротіть кількість жирів у власному раціоні.

Обмежте вживання виробів з листкового тіста, соусів, прянощів, кетчупу, томатної пасти.
Не зловживайте гострими, солоними, маринованими закусками.
Білкова їжа добре перетравлюється разом з овочевими салатами.
Намагайтеся не запивати їжу великою кількістю рідини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x