«Передчуття майбутнього» Огюста Родена в Черкасах

«Передчуття майбутнього» Огюста Родена в Черкасах

16 листопада 2018 року у Черкаському обласному художньому музеї відбулось офіційне відкриття благодійної виставки одного з найвідоміших митців в історії людства Огюста Родена. Великий скульптурний проект «Передчуття майбутнього» поєднує мистецтво французького імпресіонізму з новітніми технологіями доповненої реальності.
Творчість Огюста Родена – синтез реалізму з новаторством. Саме цей принцип закладено в основу виставки, де поряд зі славетними скульптурами великого майстра, таких як «Мислитель», будуть представлені роботи сучасних художників з використанням цифрових медіа. «Передчуття майбутнього» має створити простір для дискусії щодо ролі творів мистецтва та змінення їхнього сприйняття у часи технологічної революції, яку зараз переживає наш світ. Це саме той випадок, коли на виставці в музеї Вам знадобляться Ваші гаджети, щоб побачити доповнену реальність, створену спільно з сучасними художниками.
У проекті беруть участь митці – Віктор Сидоренко, Роман Мінін, Юлія Беляєва, Олег Тістол, Микола Маценко, Сергій Шауліс.
Твори Родена для експозиції надані з колекції Ігоря Воронова – однієї з найбільших колекцій модерністського мистецтва у Східній Європі.
Твори Родена, що завжди збирають черги у кращих музеях світу, в Черкасах експонувануються вперше.
«Передчуття майбутнього» Огюста Родена в Черкасах

«Мистецтво може врятувати мистецтво», – зазначила Наталя Заболотна (президент Українського Фонду гуманітарного розвитку). Кошти, зібрані під час проекту, будуть направлені на підтримку Черкаської дитячої художньої школи імені Данила Нарбута.

Виставка триватиме до 17 грудня 2018 року.

Вартість квитка: повна вартість – 40 гривень, для студентів та пенсіонерів – 10 гривень, школярів – 5 грн. Безкоштовний вхід (за наявності посвідчень) для: дітей до 6 років, людей з інвалідністю (1,2 групи), багатодітних родин, військовослужбовців, учасників бойових дій, АТО, членів родин загиблих ветеранів війни та Небесної Сотні, працівників музеїв та членів Спілки художників України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x