Рятувальники та лісівники перевірили лісгоспи області

Рятувальники та лісівники перевірили лісгоспи області

Цьогорічна рання весна, значне потепління та сильні вітри посприяли підвищенню пожежної небезпеки в лісах області. Ще з березня рятувальники вживають заходи щодо недопущення пожеж у зелених масивах, а у випадку їх виникнення – вчасної локалізації. Для виконання цих завдань днями проведено спільний рейд лісівників та працівників ДСНС України в Черкаській області. Повідомляють в управління ДСНС.
«Перевіркою охоплено три державні лісогосподарські підприємства: Черкаське, Золотоніське та Корсунь-Шевченківське, – коментує заступник начальника оперативно-координаційного центру Ігор Дядюра. – В ході рейду ми оглянули лісопожежні станції та пункти зосередження інвентарю, пожежні автомобілі, телевізійні вежі спостереження та інші технічні засоби, які є необхідними для ефективної організації роботи з гасіння лісових пожеж. Особливу увагу звернуто на облаштування мінералізованих смуг, перекриття позапланових доріг, встановлення наглядної агітації (аншлагів, панно, плакатів) на протипожежну тематику».

Загалом перевірка визначила достатній рівень готовності до пожежонебезпечного періоду та виконання планових протипожежних заходів. Проте профілактичні роботи тривають: продовжується створення мінералізованих смуг та догляд за існуючими, облаштовуються рекреаційні пункти, ведуться роз’яснювальні бесіди з населенням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x