На Черкащині блокували виготовлення підроблених документів

На Черкащині блокували виготовлення підроблених документів

Співробітники Служби безпеки України блокували виготовлення підроблених документів для отримання іноземного громадянства та довгострокового виїзду до країн ЄС. Оперативники спецслужби встановили, що двоє мешканців Полтави та Умані організували фіктивну фірму з оформлення фальшивої документації для можливості одержати закордонну візу або набути громадянства однієї з європейських країн, інформує УСБУ в Черкаській області.

Потенційних «клієнтів» зацікавлених у незаконному виїзді за кордон ділки підшукували через мережу Інтернет. Для виготовлення підробки зловмисники використовували свідоцтво про народження радянського зразка, в яке вносили необхідні дані щодо національності одного із батьків замовника. Свої послуги представники фірми оцінювали від тисячі до двох тисяч євро за пакет підроблених документів. Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у помешканнях фігурантів справи майже двадцять комплектів фальшивої документації, зразки бланків, печатки та комп’ютерну техніку з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність.

Вилучені документи направлено на експертизу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб причетних до протиправної діяльності. Заходи з викриття незаконних дій проводились спільно з поліцією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x