Ліходькін: «Фінансування виборів так і залишилося «висіти»

Ліходькін: «Фінансування виборів так і залишилося «висіти»

Олег Ліходькін прокоментував засідання бюджетної комісії, яке відбулося сьогодні. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці:
«Якесь брудне враження від сьогоднішнього засідання бюджетної комісії. Для розуміння ситуації мушу прояснити деякі подробиці. На розгляд комісії винесено зміни до бюджету, які включають і субвенції та трансферти з державного та обласного бюджету, в т.ч. і для фінансування виборів. Крім того, ці зміни включають субвенцію обласного бюджету в сумі 6 млн для фінансування Френзеніусу для лікування хворих з нирковою недостатністю, придбання шин для КП «Черкасиелектротранс» та фінансування програми розвитку земельних відносин. Зміни до бюджету мають прийматися сесією міської ради. Але міська рада для оперативного проведення цільових державних субвенцій у свій час дала можливість проводити цільові трансферти після рішення виконкому і погодження бюджетною комісією з подальшим затвердженням сесією. Таким чином, в разі погодження бюджетною комісією проекту виконкому щодо змін до бюджету, фінансування виборів можна було б розпочинати. Сьогоднішнє засідання комісії ще раз продемонструвала, що у проведенні виборів депутати зовсім не зацікавлені й готові робити все, щоб якщо не зірвати, то максимально ускладнити їх проведення. Пан Стадник категорично заперечив проти погодження змін, мотивуючи тим, що в проекті виконкому на Френзеніус виділено 4 млн по розцінках минулого року. Разом з тим керівництво Френзеніусу з цим не погоджується і збільшило вартість процедур. Таким чином потрібно додатково 460 тис грн або Френзеніус розірве договір, якщо міська рада це не врахує. Ці зміни мають прийматися міською радою, яка може не зібратися 6 травня. Тому не можна погоджувати проект, щоб зібрати депутатів, зацікавлених у виборах. Пан Радуцький взагалі всі свої промови побудував на «Вільних демократах», які за його твердженням обов’язково не прийдуть на сесію і залишать хворих без лікування, ну і тому подібна маячня на кшталт того, що Вільним демократам тільки вибори потрібні. І це незважаючи на те, що я чітко заявив, що Вільні демократи будуть брати участь в роботі сесії і проголосують за зміни до бюджету. В результаті комісія таки не погодила проект змін і фінансування виборів так і залишилось «висіти». Дивно, що не підтримали рішення депутати «Батьківщини».

В зв’язку з цим мушу заявити, що:
1. Вибори потрібні не «Вільним демократам», а усім жителям Черкас. Тому що країна без Президента, місто без міського голови, виконавчій комітет відсторонений з усіма наслідками, а депутатський корпус фактично втратив довіру, як представницький орган громади.
2. Протягування будь-яких змін шантажем, маніпулюванням громадською думкою ні до чого не призведе, крім протидії. Переконаний, що усі розумні рішення щодо підтримки хворих на ниркову недостатність, знайдуть підтримку навіть у цього складу депутатів, тому немає необхідності приліплювати це рішення до виборів.
3. Кидання лайном не додає ніяких плюсів у виборчій компанії. Людей це не цікавить і голосів не збільшує».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x