Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

У більшості людей є певне хобі, від якого вони отримують насолоду чи приємні емоції. До Всесвітнього дня рибальства кореспонденти «Нової Доби» з’ясували в черкасців, що спонукає їх брати вудку, навіть у холодну погоду, та ловити рибу.

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Володимир Василенко, пенсіонер, 68 років:
– Рибалка просто живе у мені. Як кажуть, взяв вудочку в руки і почалося… Найбільша риба, яку я спіймав – товстолоб, важив 27 кілограмів. Рибалити люблю лише на Дніпрі. Тут якраз є рибні місця. На пірс приходжу часто. Сьогодні тут вже спіймав приблизно 3 кілограми риби. Хоча в ополонці не люблю рибалити. Як на мене, риболовля – це гарний відпочинок! Вважаю, якщо людина не любить рибалку, то вона нічого не любить.

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Олександр Іванов, пенсіонер, 61 рік:
– У кожного своє хобі. У когось книжки читати, танцювати, співати… а у мене – рибалити! Захопився цією справою з дитинства. Як можна жити у Черкасах і ні разу не піти на рибалку?! Дружина зі мною також рибалить. Окрім того, на цьому місці (пірс у Черкасах – ред.) збирається багато «однодумців», з якими ми гарно проводимо час. Сьогодні вже спіймав 8 плотвичок. А найбільший улов у моєму житті був до 2 кілограмів. Я великої риби не ловив. Узагалі рибалити люблю у Черкасах, поза містом – у Леськах. До браконьєрів ставлюся негативно, адже вони гублять молодняк і ми потім не можемо нічого впіймати.

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Світлана Максименко, 60 років:
– Любов до рибалки мені прищепив мій двоюрідний брат у дитинстві. Зараз займаюся цією справою разом із товаришем приблизно раз на тиждень. Найбільша риба у моєму житті – лящ, проте я її не важила. «Найрибніше» місце у Черкасах – пірс і перша «чашечка» біля дамби. Найсмішніші випадки… Сходила з вудочки риба приблизно по 2 кілограми вагою. Проте все ж таки дійсно кумедні випадки частіше трапляються із моїми товаришами.

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Олександр Пісклов, 58 років:
– Для мене риболовля – це приємний відпочинок. Зараз я на пенсії, тому маю багато вільного часу. Взимку теж люблю ловити рибу. Головне бути обережним та слідкувати за льодом. Пам’ятаю, що колись спіймав сома, який важив близько 2,5 кг. Це найбільша риба, яку вдалося виловити. Люблю проводити час наодинці з вудкою, особливо, на першій «чашечці» біля мосту в Черкасах. До браконьєрів негативно ставлюсь, оскільки вони беруть більше, ніж потрібно, і природа не встигає відновлюватися.

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Любов Журба, 68 років:
– На риболовлю ходила ще з дитинства, разом з дідусем, але по-справжньому захопилася цим заняттям, коли вийшла на пенсію. Іноді з чоловіком приходжу рибалити, сьогодні – сама. Мені подобається проводити так час, бо можна подихати свіжим повітрям та відчути певний азарт. Моєю найбільшою рибою була п’ятикілограмова щука. Раніше часто з родиною їздила за місто, в села Леськи чи Худяки. Зараз проїзд здорожчав, тому рибалимо в межах міста.

Яке місце займає риболовля у вашому житті? (ОПИТУВАННЯ)

Олег Крощин, 49 років:
– Рибальство – це, насамперед, спілкування з приємними людьми. На певний час ми забуваємо про соцмережі та насолоджуємося природою. Думаю, жити на березі Дніпра і не побувати на рибалці – злочин. Для того, щоб порибалити, не потрібно виїжджати за межі міста. На Набережній гарні умови, чимало інших черкасців, які захоплюються цією справою. Цього року найбільшою рибою, яку я виловив, був лящ, який важив 2,9 кг. До речі, ми (рибалки) також приносимо користь – не дозволяємо ловити браконьєрам, бо іноді доводиться боротися з ними самотужки.

Спілкувалися Валерія Тімергаліна та Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x